Gata-i! 37 km de pista de cicloturism pe Bega cu 2.346.495 euro...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.03.2015 18:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In cadrul proiectului pistei de cicloturism de-a lungul raului Bega, in aval de Timişoara, s-au executat, in sfarşit, 37 km de pista pe coronamentul digului Begai pe o laţime de 2 metri, implementat de Administratia Bazinala de Apa Banat, in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis si Primaria Zrenianin, in schimbul a 2.346.495 euro.
Au fost montate 8 refugii laterale pentru biciclişti dotate cu coş de gunoi şi loc pentru parcarea bicicletei şi numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, avand in vedere ca acesta este interzis.

Lansarea pistei de cicloturism va avea loc printr-un concurs de biciclete organizat in data de 25 martie 2015 in dreptul ecluzei de la Sinmihaiu Roman, punct de maxim interes turistic de-a lungul traseului.
Incepand cu ora 12 va avea loc o scurta prezentare a istoriei lucrarilor hidrotehnice şi hidroameliorative din zona şi un concurs de ”slow-bike” intre locuitorii din comuna Sinmihaiu Roman şi partenerii de proiect, pe 3 categorii de varsta: adolescenţi, adulţi şi seniori.
Locaţia a fost aleasa pentru a atrage atenţia tuturor ca la numai 8 km de oraş se afla o ecluza realizata la inceputul secolului trecut, ca parte a lucrarilor ce au facut din Bega motorul dezvoltarii regiunii, iar scopul evenimentului este atragerea tuturor categoriilor de varsta spre activitaţi sportive, recreative şi turistice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.