Gazprom a pus ochii pe zacamintele petroliere din zona Banatului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.07.2014 19:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - NIS Petrol, una dintre cele mai mari companii petroliere integrate pe verticala din sud-estul Europei, işi continua planurile de dezvoltare in Romania, compania aflandu-se in plin proces de demarare a etapei de explorare a zacamintelor petroliere din zona Banatului.
In perioada urmatoare este programata evaluarea perimetrelor EX7 Periam şi EX8 Biled, din judeţul Timiş, ca parte a programului integrat de dezvoltare a industriei petroliere din bazinul Panoniei.
Strategia pe termen lung a companiei vizeaza extinderea prezentei NIS in regiunea balcanica.

In 2011, NIS Petrol şi compania canadiana East West Petroleum - EWP au semnat un acord de farm-out pentru patru perimetre, printre care şi cele doua anterior menţionate, caştigate de EWP prin oferta publica, asociata celei de-a 10-a runde.
In baza acestui acord, EWP deţine o participaţie de 15%, iar restul de 85%, precum şi statutul de operator, ii revin companiei NIS Petrol.
Operatiunile NIS in perimetrele EX7 Periam (1.070,6 kmp) şi EX8 Biled (1.113,2 kmp) vizeaza exclusiv resurse conventionale – ţiţeiul, in timp ce explorarea resurselor neconventionale, precum gazele de sist, nu reprezinta obiectul de activitate al companiei, spune Vadim Smirnov, directorul general NIS Petrol Romania.

Vadim Smirnov s-a nascut in Kazahstan, pe 10 octombrie 1963, in 1985, a absolvit studiile universitare de licenta cu specializarea in Finante si Audit şi, de asemenea, a absolvit Academia Diplomatica (1994, in Moscova) si Scoala Inalta de Comert din Moscova (1999).
Dupa ce, in perioada 1985-1991, a lucrat in companii rusesti din Orientul Indepartat, in perioada 1991-1998, Vadim Smirnov a lucrat pentru Ministerul de Afaceri Externe din Rusia, realizand vizite de afaceri in tarile din regiunea balcanica.
In perioada 1998-2009, Vadim Smirnov a activat in cadrul JSC Aeroflot, ocupand diverse functii, inclusiv cea de reprezentant al companiei pentru regiunea Balcani (sase ani) si director al Departamentului de control al sediilor reprezentative din strainatate si relaţii de schimb international (doi ani).
Incepand cu anul 2010, Vladimir Smirnov a lucrat in domeniul sigurantei economice din cadrul companiilor grupului Gazprom, iar, incepand cu luna februarie, 2012, acesta a preluat functia de director al Departamentului de Audit Intern in cadrul companiei “NIS a.d. Novi Sad”.
In luna martie 2013, Vadim Smirnov a fost numit director general al NIS Petrol Romania.

Pe langa sectorul de explorare, NIS Petrol continua sa isi extinda prezenta si in sectorul de vanzare şi distributie de produse petroliere din Romania.
Cele 17 statii de alimentare operaţionale din reţeaua premium Gazprom Petrol Stations din Romania, ofera clientilor carburant si servicii de calitate, precum si o gama variata de produse suplimentare.
Compania deţine 3 statii de distributie a carburantilor in Timişoara: una pe Calea Aradului, nr. 56 A, a doua pe Bulevardul Antenei, nr. 2A şi cea de-a treia pe DN 69, km 6, Dumbraviţa.

NIS (Nafta Industrija Srbije) are doua rafinarii – in Pančevo si in Novi Sad, precum si o unitate de productie GPL (gaz petrolier lichefiat) in Elemir. NIS produce aproape 1,7 milioane tone de petrol si gaze naturale pe an.
Compania ruseasca Gazprom Neft detine 56,15% din capitalul social al NIS, in timp ce 29,87% din actiuni sunt detinute de statul sarb.
Participatiile ramase sunt detinute de cetateni, angajati si alti actionari minoritari.
Companiile afiliate NIS se afla in Bosnia si Hertegovina, Ungaria si Romania, compania avand birouri si in Rusia, Angola, Turkmenistan, Belgia si Croatia.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.