Georgica Cornu - Radu Dimeca 1-0?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.09.2013 21:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Vicepreşedinte CCIAT, Radu Dimeca:

9/11 ieri 11 septembrie...dar nu la New York, ci la Camera de Comerţ din Timişoara !!!

...azi forţele malefice au fost învingătoare
...Din aproximativ 50 de persoane participante 45 au fost cu drept de vot. 15 persoane au avut 15 voturi iar 30 au avut 112 voturi...
..câţiva chiar cu 7-8-9 voturi...parcă am mai văzut filmul ăsta la o altă scară, cu ocazia alegerilor prezidenţiale unde 40-45 persoane, au avut peste 250 de voturi...
... în concluzie, după un monolog, Georgică Cornu deranjat de intervenţiile pertinente ale câtorva vorbitori, a recitat nişte cifre şi a concluzionat pe baza datelor analizei prezentate verbal, nemaiaşteptând ca acea analiză subiectivă să fie prezentată întregii asistenţe pe videoproiector, chiar afirmând: "Nu înţeleg de ce mai trebuie făcută formalitatea asta!!.."

Il Prezidente (pe modelul dictatorilor ... gen Hugo Chavez), a vrut să ne treacă strada cu forţa... ca ştie el mai bine varianta câştigătoare... 'gen Cornu şi laptele' ...şi a decretat, până se vor prezenta membrilor datele analizei, să votăm "cine este pentru ce am propus eu"... şi rapid au votat 30 de persoane cu 112 voturi, pentru vânzarea activelor !!! ... dar neavând nici o informaţie referitoare la posibilul preţ de achiziţie ...sau la depăşirea obstacolului identificat în primul contract de concesiune al terenului de la CRAFT unde un articol prevede că în cazul în care se renunţă la acel contract de concesiune, atât terenul cât şi construcţia aferentă lui, reintră în proprietatea statului!

Ceilalţi 15 membri s-au abţinut pentru că a fost un simulacru de democraţie ...dar un exemplu de desfăşurare de forţe !

Nu e interesant de analizat…poate chiar disecat tupeul fără limite al unora obişnuiţi să împroaşte cu noroi, astfel într-o scrisoare cu antetul CCIAT, in 26.08.2013, aruncă invective la 3 dintre cei 11 membri ai Colegiului de Conducere al CCIAT…iar ieri, uzual folosea termeni de genul: "…când vi se scoală (!) să cereţi informaţii", "…executivul nu e sclavul vostru…", "… hai, hai dom'le…!"

... şi uite aşa se demolează si ultimele bastioane ale democraţiei din CCIAT ... 9/11!

Preşedinte CCIA Timiş, Georgică Cornu:

In data de 11.09.2013 la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis a avut loc, fiind convocata si derulata in mod statutar, Adunarea Generala Extraordinara a membrilor organizatiei. Ordinea de zi a cuprins ca unic punct aprobarea vanzarii unor imobile al caror proprietar tabular este organizatia noastra.

Spre surprinderea generala dupa momentul convocarii a inceput o furibunda campanie mediatica de denigrare a subsemnatului in calitatea mea de Presedinte al Camerei. In preziua adunarii generale prin intermediul unei retele de socializare, Vicepresedintele onorific al Camerei, Domnul Radu Dimeca a initiat o scrisoare deschisa prin intermediul careia , sub pretextul ca intentiile sale sunt acelea de a proteja interesul membrilor Camerei , a procedat in fapt la un ,,linsaj’’ virtual asupra mea dar si a Camerei in general. Prevalandu-se de o asa-zisa insuficienta informare, s-a reusit acreditarea ideei eronate ca aceasta ascunde in fapt o dorinta a mea de a ma chivernisi pe spezele Camerei. Nimic mai fals si mai nesustenabil!

S-a uitat si se uita ca o buna perioada de timp am sponsorizat organizatia (actele doveditoare se regasesc cu usurinta in evidentele contabile ale Camerei) si in ultimul an am renuntat chiar la a mai beneficia de indemnizatia aprobata subsemnatului de Adunarea Generala. Stiu ca acum in aceasta conjunctura au speculat unii momentul uzand de atacuri la persoana profitand de situatia economica dificila in care se afla grupul de firme pe care il conduc. Ii poftesc pe toti acestia sa nu se imbete cu apa rece. Orice business are si momente de recul, pe care cu siguranta le voi depasi, iar cei care imi canta acum prohodul pentru un pumn de arginti s-ar putea sa constate ca au facut o alegere gresita. Le respect alegerea insa le cer un minim si barbatesc bun simt si daca tot doresc confruntari acestea sa fie guvernate de cavalerism.

Revenind insa la cele derulate in aceasta perioada, prin prezentarea unor fapte ireale ca fiind adevarate a reusit Domnul Vicepresedinte sa coaguleze in jurul Domniei Sale cativa membri ai CCIAT care, straini de interesele organizatiei, au procedat in cadrul sedintei la proferarea unor acuze nefondate asupra mea. In concret am fost si sunt acuzat de faptul ca ma grabesc sa instrainez patrimoniul Camerei de Comert, in conditiile in care nu se cunoaste inca cu claritate daca se poate cumpara un imobil mult mai valoros, respectiv terenul aferent Centrului Regional de Afaceri. Desi am explicat in nenumarate randuri, inclusiv in cadrul sedintei, hotararea Adunarii generale fiind in sensul ca vanzarea activelor se va realiza dupa semnarea contractului de cumparare a terenului aferent CRAfT, Vicepresedintele Dimeca alaturi de cei 15 sustinatori ai sai (din totalul de 581 de membri ai Camerei la data desfasurarii sedintei)au continuat in a aduce acuze nefondate mie si majoritatii covarsitoare a membrilor CCIAT.

Doresc ca pe aceasta cale sa fac cunoscut opiniei publice faptul ca in cei aproape 8 ani de cand sunt Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis am imbogatit substantial patrimoniul organizatiei prin castigarea unor litigii in instanta dar si prin intermediul accesarii unor fonduri europene. Acest fapt este dovedit pe deplin de statisticile Camerei Nationale care situeaza in ultimii ani CCIAT pe primul loc intre cele 42 de camere de comert judetene.

Uzand de metoda dezinformarii, grupul de membri in frunte cu Domnul Vicepresedinte a incercat sa deturneze bunul mers al Adunarii Generale care s-a desfasurat astfel intr-un cadru neprincipial aducand un grav prejudiciu de imagine organizatiei. Consider ca acest gen de comportament nu este adecvat unei Camere de comert de nivelul celei timisorene, motiv pentru care ma delimitez alaturi de majoritatea covarsitoare a membrilor nostri de astfel de elemente menite sa plaseze Camera intr-o zona in care nici eu si nici membri nostri nu ne regasim.

Faptul ca exista interes pentru organizatia noastra si mai ales pentru functia pe care o detin este imbucurator, insa campania ,,electorala’’ declansata cu incalcarea statutului Camerei nu poate fi decat un gest blamabil. Doresc sa reamintesc in acest context faptul ca in conformitate cu prevederile Legii nr.335/2007, camerele de comert sunt organizatii APOLITICE.

Imi permit in final sa adresez si eu cateva intrebari retorice:

Oare cine in calitate de consilier local si membru de partid a dus grave prejudicii organizatiei prin informarea gresita a Adunarii Generale potrivit careia negocierile sunt blocate de pericolul ca Centrul Regional de Afaceri sa fie ,,nationalizat’’ de Primaria Municipiului Timisoara ca urmare a unor clauze contractuale pe care eu si specialisti in domeniul juridic le apreciez nule de drept?

Oare cine va suporta acum majorarea cheltuielilor in cadrul bugetului organizatiei prin potentiala neincheiere a tranzactiei cu Primaria Municipiului Timisoara?

Oare cum am vrut eu sa ma chivernisesc in conditiile in care tranzactiile de vanzare au cumparatori care beneficiaza de drepturi de preemtiune (drepturi stabilite de contracte semnate de antecesorul meu in aceasta functie)?

Ce analize s-a tot dorit sa mai fac in conditiile in care contestatarul principal este in Colegiul de Conducere al CCIAT de peste 15 ani neintrerupt si a avut si are acces gratuit la tot – informatii, patrimoniu, ospitalitate? Sa fie oare vorba despre o persoana care s-a vrut a fi vicepresedinte onorific asa cum ii statueaza legea rolul? Sa vrea oare aceeasi persoana sa fie Presedinte la un CCIAT ,,apolitic’’?

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.