Georgica Cornu, scuturat pentru un prejudiciu de 11.990.931,39 lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.05.2015 11:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Mehedinti efectueaza cercetari fata de suspectii  C. G., C. L.N şi B.L.G. pentru savarsirea  infractiunilor de constituire a unui grup infracţional organiza, folosirea cu rea-credinţa a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect, delapidare in forma continuata  şi  spalare a banilor.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca  in perioada august 2012 şi  pana in prezent, suspectul  Cornu Georgica a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat format din suspectii C. L.N şi B.L.G  avand drept scop, pe de o parte, scoaterea din patrimoniul SC C&C CONFORT SRL a unor  bunuri, libere de sarcini, in vederea impiedicarii executarii acestora, iar, pe de alta parte, trecerea acestora sub controlul liderului grupului, sprijinit de catre suspectul  B.L.G. Suspectii au urmarit transferul acestor bunuri, cunoscand ca provin din savarşirea de infracţiuni.

Astfel,  s-a retinut ca, incepand cu data de 27.08.2012, suspectii C. G. si C. L.N, reprezentanţi ai SC C&C MH CONFORT SRL, prin tranzacţii frauduloase succesive,  au scos din patrimoniul societatii comerciale  patru bunuri imobile in valoare de 11.990.031 lei, care, in drept, au ajuns in proprietatea SC GORNO CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat in proprietatea  personala a unui membru al gruparii.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca, in fapt, proprietarul bunurilor a fost suspectul C. G.

Prejudiciul produs in cauza este in suma de 11.990.931,39 lei reprezentand valoarea bunurilor imobile scoase in mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH CONFORT SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societaţi, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice prin A.N.A.F. Timiş.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinti  au fost duse, in vederea audierii,  un numar de 3  persoane.
Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O.Craiova- S.C.C.O. Mehedinţi si B.C.C.O Timisoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.