Gheorghe Ciuhandu n-a vrut sa fie aspiratorul de voturi al sefilor de la Bucuresti

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 10.06.2013 23:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - "Într-o ţară unde nu contează calităţile personale şi nici statutul de ales al unei comunităţi, dacă nu ai carnetul de partid corespunzător, nu ai nici o şansă! Devii, eventual, interesant dacă te transformi în traseist politic şi te pretezi a fi aspiratorul de voturi al şefilor de la Bucureşti. Rezultatul este mizeria morală din politica românească actuală!" - spune Gheorghe Ciuhandu, în cartea "16 ani în slujba Timişoarei", pe care a lansat-o la un an după ce a părăsit fotoliul de primar al municipiului Timişoara şi la câteva zile înainte de a împlini 66 de ani.
Fostul candidat la preşedinţia României prezintă în carte, de fapt, o sinteză a activităţii de primar al Timişoarei pe care a desfăşurat-o vreme de 16 ani, fără metafore, fără floricele, fără multă vorbărie. 
Există şi două subiecte mult discutate şi disputate, mai mult sau mai puţin electoral, cel al Telparkului şi cel al caselor ţigăneşti, pe care încearcă să le lămurească din punctul de vedere al celui care a fost primul gospodar al urbei de pe Bega, ca un răspuns la tot ce s-a vehiculat de-a lungul timpului.
La lansarea cărţii, Gheorghe Ciuhandu a fost înconjurat, de-a stânga şi de-a dreapta, de Victor Neumann şi de Nicolae Ţăran, cel din urmă caracterizându-l drept "omul potrivit la locul şi la momentul potrivit".
Pe de altă parte, fostul lider PNŢCD nu a avut lângă el la lansare tocmai o parte dintre cei mai apropiaţi foşti colaboratori într-ale politicii. 
Şi totuşi, Gheorghe Ciuhandu este mândru că alături de timişoreni a reuşit să facă din Timişoara oraşul cel mai european din România de astăzi... 
 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.