Gheorghe Ciuhandu nu intelege nici acum cine a dat cu PNTCD de pamant

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.04.2013 15:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Ultimele evenimente din plan politic naţional şi local, care privesc în mod direct PNŢCD, l-au stârnit pe fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, care s-a văzut obligat să facă nişte precizări, ajutat de Marius Cârceie şi Viorel Sasca, alte două valori fundamentale al ţărănismului creştin-democrat de pe malurile Begăi.

"Aşa cum am criticat la momentul respectiv participarea PNŢCD la ARD alături de PDL şi Traian Băsescu o alianţă care s-a dovedit perdantă la alegerile generale -, ne disociem de plagiatura politică numită Alianţa DA care, pe lângă faptul că se doreşte o nouă platformă politică pentru Traian Băsescu, reprezintă o asociere ce aduce prejudicii de imagine partidului nostru. Din păcate, în plan local, dl Valentin Moldovan a semnat în numele PNŢCD Timiş protocolul de alianţă cu Forţa Civică, fără cunoştinţa membrilor organizaţiei judeţene PNŢCD Timiş.
Contestăm preconizatul congres pe care Aurelian Pavelescu intenţionează să îl organizeze în 20.04.2013 la Piteşti, date fiind încălcările flagrante ale statutului PNŢCD privind convocarea şi modul de desemnare a delegaţilor, încălcări care contravin inclusiv Legii Partidelor Politice şi care expun astfel PNŢCD la riscul radierii din Registrul Partidelor Politice" - spune fostul candidat la preşedinţia României, Gheorghe Ciuhandu.

Politicianul Gheorghe Ciuhandu nu înţelege nici acum, după atâta vreme, ce a lovit PNŢCD şi cine au fost cei care l-au dat la fundul istoriei. Sigur, ca o comparaţie, este mult mai la îndemână şi mai comod să arunci cu pietre în vrăbiile de pe gard, decât să tragi cu puşca în cioara de pe turla bisericii...
Pe de altă parte, în plan local, Gheorghe Ciuhandu le solicită lui Valentin Moldovan şi lui Adrian Orza "asumarea răspunderii pentru eşecurile electorale din 2012".
Ex-primarul Gheorghe Ciuhandu uită că din 1996, când s-a aşezat în cel mai râvnit fotoliu al municipiului Timişoara, adus pe valul CDR, PNŢCD s-a rostogolit încet în prăpastie până la descompunere, fapt la care a contribuit din plin de-a lungul timpului chiar Gheorghe Ciuhandu în persoană.
Poate fi contabilizată, spre exemplu, ineficienţa pe care a dovedit-o ţărănistul Gheorghe Ciuhandu în a atrage de partea lui valori locale şi de a construi o filială puternică a PNŢCD-ului.     
Desigur, Gheorghe Ciuhandu solicită demisia conducerii interimare a PNŢCD Timiş numite abuziv de Aurelian Pavelescu, precum şi demisia conducerii organizaţiei municipale PNŢCD Timişoara şi organizarea unor alegeri democratice atât la nivelul organizaţiei municipale, cât şi la nivelul organizaţiei judeţene.
Şi îndeamnă membrii de partid să nu participe la congresul organizat de Pavelescu la Piteşti.
Este bine de ştiut acest lucru, pentru că autorităţile locale din Piteşti intraseră în panică numai gândindu-se la ce invazie, ce mulţime greu de controlat se va aduna în oraşul lui Dobrin şi a lui Mutu. 

"Ne exprimăm încrederea că singura modalitate de stingere a conflictelor interne din PNŢCD este organizarea de alegeri democratice în teritoriu, după care organizarea unui congres de reunificare la care să participe toate facţiunile din partid, fără nici o restricţie, şi care să stabilească viitoarea strategie a partidului în vederea readucerii PNŢCD pe primul plan al vieţii politice din Banat şi din România. Aşa să ne ajute Dumnezeu!" - conchide Gheorghe Ciuhandu.

Aşadar, după ce a participat cu osârdie la scufundarea corabiei PNŢCD-ului, politicianul Gheorghe Ciuhandu nu vrea să înţeleagă sau nu poate să înţeleagă că în PNŢCD nu au existat niciodată facţiuni.
Şi asta pentru că numai specialiştii pot despica firul de păr în patru...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.