Gheorghe Ciuhandu: Robu are mania persecutiei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.06.2012 15:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei: „Eu, acum 16 ani, am preluat un oraş cu 12% şomaj, fără investiţii străine, cu cartiere fără infrastructură urbană, cu multe probleme şi am lăsat ce am lăsat. Cei care vin preiau de aici şi duc mai departe. Dar cred că e o minciună să spui că în aceşti 16 ani nu s-a făcut nimic.Nu cred că lăsăm o grea moştenire şi pot să ducă mai departe lucrurile, nu au de ce să o ia de la capăt. Au majoritate şi pot să ducă oraşul acolo unde au promis.

M-aţi întrebat ce părere am de faptul că dl Robu a declarat că suntem nişte profitori, că ne-am folosit de numele PNŢCD şi nu reprezentăm PNŢCD. Dl Robu are mania persecuţiei. Dl. Robu nu are calitatea morală să emită judecăţi de sentinţă asupra mea sau a dlui Orza cum că am fi profitori. Eu provin dintr-o familie în care au fost oameni care au făcut ani grei de puşcărie pentru că au fost consideraţi duşmani de clasă. Având o origine nesănătoasă, ani de zile a trebuit să mă autodepăşesc pentru a mă realiza în viaţă. Nu am fost membru de partid înainte de 1989, nici nu am turnat la Securitate şi la Revoluţie am ieşit pe stradă fără să mă cheme nimeni. Am intrat în PNŢCD şi de 22 de ani sunt în PNŢCD. Când faci asemenea afirmaţii, ar trebui să te gândeşi cum îi primeşti în propriul tău partid pe toţi aceşti traseişti pe care până ieri îi înjurai că sunt comunişti. Acum devin din PD-işti, PNL-işti sau PSD-işti onorabili. Dacă eu aş fi făcut asemenea lucruri, puteai să spui că sunt oportunist. Dacă eram oportunist, eu nu mai eram în acest partid de 12 ani. Eu nu mă pronunţ asupra a ce a făcut dl Robu până a intrat, în 2000 şi ceva, în PNL, nu mă interesează. Dar să nu emită sentinţe în situaţii pe care nu le cunoaşte. Nu mă simt deloc vizat de aceste afirmaţii, căci eu sunt foarte liniştit faţă de ceea ce am făcut şi înainte, şi după 1989. Şi, oricum, dl Robu nu are calitatea morală să emită judecăţi faţă de calitatea mea de ţărănist.
Mie mi s-a spus că mă lamentez că nu primim bani de la Bucureşti. Când primarii liberali şi pesedişti treceau prin aceeaşi situaţie, era normal că se plângeau. Eu nu m-am lamentat. Eu am făcut proiecte, am obţinut semnăturile şi pe baza acestora o să obţinem bani de la Uniunea Europeană.”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.