Ghici a cui este firma care va pune nuferi si arborele lui Iuda de un milion de euro in parcul lui Nicolae Robu?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.03.2015 15:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Parcul Lidia este situat in partea de sud a municipiului Timisoara, fiind unul dintre cele mai tinere parcuri ale orasului.
Valoarea contractului de executie a obiectivului de investitie „MODERNIZAREA PARCULUI LIDIA (padurice GIROC)” este de 4.599.000 lei fara TVA, fondurile fiind alocate din bugetul local.
Executia se va realiza de catre S.C. Lovrintim S.R.L, societatea care a fost desemnata castigatoare in urma licitatiei electronice.
Durata lucrarilor de modernizare a Parcului Lidia  (Giroc - Padurice) este de 12 luni.
In proiectul ce urmeaza a se derula, sunt prevazute lucrari de reamenajare a parcului prin redefinirea aleilor, sistematizarea fondului forestier si crearea unor zone cu gradini de diferite tipuri: Zona plantelor aromatice, Zona italiana, Zona moderna, Zona greceasca, Zona spaniola, Zona englezeasca, Zona lac.

Se vor planta arbori apartinand mai multor specii, precum artari, tei, platani stejar, carpen, arbore de matase, fag, arborele lui Iuda, cedru, clocotis chinezesc, arborele de lalele, paducel, salcam galben, etc; arbusti din specii ca alun, azalee, bambus, liliac, thuya, liliac de vara, dracila japoneza, calicarpa, pin, rododendron etc. si plante cataratoare si florifere ca iedera, caprifoi, vita canadiana, glicina, crin, stanjenel, garofita, isop lavanda etc.

Rosariumul sau colectia de trandafiri va fi largita cu noi specii de trandafiri care vor fi introduse in teren dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a Parcului Lidia.
Practic, suprafata existenta plantata cu trandafiri va fi dublata in timp, folosind ca sursa diverse parcuri din Timisoara si alte colectii de trandafiri.
De asemenea, se va realiza un sistem de irigare a spatiilor verzi, sistem care in prezent nu exista şi se va amenaja un luciu de apa, unde vor fi plantati nuferi.
Sistemul de iluminat va utiliza in proportie de 100% energii regenerabile, respectiv energia solara.

Mobilierul urban ce urmeaza sa fie amplasat este compus din banci si cosuri de gunoi, pozitionate de-a lungul si la intersectiile aleilor, conform planului de amenajare. Gradinile care reprezinta atractiile compozitionale ale parcului vor fi dotate cu piese de mobilier in stilurile specifice.
Echipamentele de fitness pentru exterior vor oferi optiuni de antrenament, asemanatoare cu echipamentele de fitness aflate in salile de sport.
Pistele de biciclete BMX sunt de doua categorii de intreceri: cascadorii si viteza.
Pista din parcul Lidia va avea un grad scazut de periculozitate, fiind destinata amatorilor. Se vor amenaja rampe si platforme din pamant.
Echipamentele skate park au devenit un element de miscare omniprezent in cultura urbana. Si, ca atare, vor fi prezente si in acest parc.
Se va amenaja si un teren destinat jocurilor cu mingea. Acesta va fi delimitat de celelalte dotari ale spatiului de joaca prin plasa de protectie.
De asemenea, se va amenaja un loc de joaca pentru varste cuprinse intre  2-14 ani si pentru copii cu handicap locomotor.

Aşadar, cam aşa suna partea oficiala de explicaţii pe ce se va duce un milion de euro, plus TVA, pentru modernizarea Parcului Lidia sau Paduricea Giroc...
Ce este interesant?
Societatea care a fost desemnata castigatoare in urma licitatiei electronice (sic!) este S.C. Lovrintim S.R.L.
Care aparţine, din intamplare, soţilor Sorin Ioan Doda si Luminita Gabriela Doda, care mai deţin in familie şi firmele Drufec Cons C.F. SRL, Drufgarden SRL, Dadotim SRL, Construct Xal SRL si Playhouse SRL.

Drufec Cons C.F. SRL a avut o relaţie speciala cu Primaria Timişoara, obţinand cele mai multe şi banoase contracte de intretinere a spatiilor verzi din Timisoara pe vremea lui Gheorghe Ciuhandu, contracte care au fost prelungite ilegal pe vremea lui Nicolae Robu, cum a stabilit un control al Curtii de Conturi.
Aceeaşi Curte de Conturi care a descoperit intre administratorul Doda Sorin Ioan şi serviciul Buget al Primariei din Timişoara şi nişte relaţii... extracurriculare.
Acelaşi Doda Sorin Ioan care este şi preşedintele clubului de rugby RCM UVT Timişoara...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.