Ginecolog PSD din Consiliul Local Resita, incompatibil

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.06.2012 09:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, precum şi al incompatibilităţilor în cazul a 78 de consilieri judeţeni şi consilieri locali.
Astfel, în urma unei analize desfăşurate de Agenţia Naţională de Integritate, în perioada septembrie 2011 - februarie 2012, la nivelul administraţiei publice locale, cu scopul identificării potenţialelor conflicte de interese şi a stărilor de incompatibilitate, au fost demarate procedurile de evaluare în cazul a 190 de consilieri judeţeni şi locali, în vederea verificării respectării regimului juridic al conflictelor de interese şi al incompatibilităţilor în mandatul 2008 - 2012. La finalizarea verificărilor, a fost identificată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese în materie administrativă / penală şi al incompatibilităţilor în cazul a 78 de consilieri judeţeni şi locali.
Astfel, în urma evaluărilor demarate la data de 13.03.2012, au rezultat următoarele: încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese şi incompatibilităţilor de către 37 de consilieri judeţeni şi 41 de consilieri locali; 9 cazuri privind încălcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ; 33 de cazuri privind existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal; 75 de cazuri privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor; 16 cazuri privind existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României; 1 caz privind existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.
Cei 78 de aleşi locali în cazul cărora s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ şi penal şi al incompatibilităţilor au încheiat, emis ori aprobat un număr total de 654 de facturi achiziţii directe şi 443 de contracte cu societăţile comerciale la care aceştia sau soţul / soţia acestora deţin acţiuni sau părţi sociale.
Valoarea totală a beneficiilor patrimoniale obţinute de către cei 78 consilieri judeţeni şi consilieri locali este de 37.952.350 Lei (aprox. 8.510.000 Euro).
Printre cei 78 de aleşi locali se numură şi Florea Borţun, consilier local în cadrul Consiliului Local din Reşiţa, din partea Partidului Social Democrat, de profesie ginecolog, fiind evaluat de ANI la categoriile conflict de interese penal, incompatibilitate şi fals în declaraţii, în perioada 2008-2012 fiind înregistrate 3 contracte (prestări servici - medicina muncii) încheiate cu Consiliul Local Reşiţa şi instiuţii subordonate acestuia, beneficiul patrimonial atingând un cuantum de 127.961 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.