Girocul lui PSD, singura primarie din judetul Timis corigenta electoral

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.09.2014 12:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Autoritatea Electorala Permanenta a desfaşurat, in perioada 25-29 august 2014, un numar de 141 de controale la nivel naţional, in scopul indeplinirii principalelor obiective ale activitaţii de instruire şi control electoral.
In urma controalelor, au fost aplicate 55 de sancţiuni, 23 dintre acestea concretizandu-se prin amenzi, iar 32 prin avertismente.
Filiala Vest a Autoritaţii Electorale Permanente a aplicat 5 avertismente şi 2 amenzi in cuantum total de 2000 lei, pentru incalcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autoritaţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificarile şi completarile ulterioare.

Primariile din Cenei (Timiş), Petroşani (Hunedoara), Chişineu-Criş (Arad), ultimele de doua ori, au primit avertisment, iar Primaria Giroc s-a ales cu doua amenzi de 1000 lei.

Acţiunile de instruire, indrumare şi control electoral au ca principale obiective indrumarea privind utilizarea Registrului electoral, verificarea modului de pastrare a registrelor cuprinzand listele electorale permanente, complementare şi speciale, verificarea modului de intocmire a listelor electorale, verificarea semnarii listelor electorale de catre persoanele abilitate, verificarea modului de actualizare a listelor electorale, verificarea efectuarii de comunicari catre judecatoria competenta teritorial cu privire la modificarile operate in exemplarul listei electorale existent la primarie, respectarea de catre primar a obligatiei de a pune la dispozitia alegatorilor spre consultare a listelor electorale permanente si de solutionare a intampinarilor privind omisiunile, inscrierile gresite sau erorile din listele electorale, verificarea modului de pastrare si recuperare a materialelor de logistica electorala, obtinerea de informatii privind integritatea si modul de confectionare a materialelor de logistica electorala (urne, cabine de vot etc.), respectarea hotararilor adoptate de A.E.P., instruirea primarilor privind atributiile stabilite in sarcina acestora de Legea nr. 370/2004 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Preşedintele Romaniei, cu modificarile şi completarile ulterioare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.