Gospel simfonic cu Timisoara Gospel Project si orchestra Filarmonicii Banatul

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.06.2014 18:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Asociatia Culturala TGP si Filarmonica „Banatul” invita publicul timisorean la concertul extraordinar „Oh Happy Day!”, care va avea loc la Sala Capitol si va avea doua reprezentatii, sambata, 21 iunie, la ora 20, si duminica, 22 iunie, la ora 19.

Cele doua concerte caritabile de gospel simfonic, organizate de Asociatia Culturala TGP in parteneriat cu Filarmonica „Banatul”  sub deviza „Amatori si profesionisti impreuna pentru o cauza buna”, incheie editia speciala „Gospel meets Symphony” a Timisoara Gospel Project.
Jubileul de 10 ani a Timisoara Gospel Project reuneste peste 100 de coristi amatori, orchestra Filarmonicii „Banatul” si un band rock format din cunoscutii muzicieni timisoreni Petre Ionutescu, Marcelle Poaty-Souami, Ioan Kui, Anghel Mailat si Sergiu Catana, sub conducerea muzicala a lui Dominic Samuel Fritz.

„Povestea Timisoara Gospel Project a inceput in 2005 cu zece oameni si un pian si putem spune ca a evoluat spectaculos. Deja ultimele doua editii, concertele de la Sala Capitol, cu band rock si 100 de coristi pe scena au insemnat o recunoastere artistica a proiectului nostru, dar adevarata sa maturizare o reprezinta colaborarea cu orchestra Filarmonicii, care ne onoreaza”, a declarat dirijorul german Dominic Samuel Fritz, initiatorul Timisoara Gospel Project si presedintele Asociatiei Culturale TGP.

Timisoara Gospel Project s-a afirmat deja ca un fenomen muzical singular si reprezentativ pentru spiritul Timişoarei.
Acest proiect aduna pentru o saptamana de repetitii si doua concerte oameni de toate varstele, profesiile, etniile si confesiunile, cu sau fara experienta corala, dar toti „cu muzica in sange si un strop de nebunie” si animati de o cauza buna.
Organizarea proiectului este sustinuta financiar de sponsori si sprijinita logistic de parteneri, iar donatiile publicului ajung integral la beneficiarul concertului caritabil, Centrul de Ingrijire Paliativa de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, singurul de acest gen din vestul tarii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.