Grafica de sevalet cu Carmen Bayer

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.11.2012 13:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Biblioteca Judeteana Timiş vă invită vineri 16 noiembrie, ora 18, la vernisajul expoziţiei de grafică de şevalet Carmen Bayer – Figuration Féminine. Va prezenta Prof. Dr. Suzana Fântânariu. Expoziţia rămâne deschisă în perioada 16-26 noiembrie 2012şi poate fi vizitată luni-vineri, între orele 9-18, la Café Text, Bastion Theresia, corp A.
Suzana Fântânariu: "Din profil, semi-profil întrepus parţial în planul privirii noastre, niciodată „faţă în faţă”, cautând altă ţintă a întrevederii şi comunicării cu orizontul îndepartat, personajul este al privirii noastre uneori şi al neprivirii unora, alteori. Este mister şi durata timpului ca o componentă a operei de artă pe care încercăm cu atenţie să o radiografiem.
Acest exces de puritate şi reducţie cantitativă ca enunţ compoziţional şi investiţie tehnică denotă un rafinament şi o cale spre ceea ce înseamna feminitate ca preţiozitate spirituală, (si nu ca „tablou muzeistic”) pe lângă conceptul de feminism şi teoriile feministe postmoderne. Modelarea unei astfel de atitudini feministe are menirea să te întoarcă ca trăire în melancolia trecutului doar iluzoriu pentru că această plăpândă figură umană re-naşte în prezent, sub privirea noastră cu ajutorul imaginii vizuale, a poeziei scrise, a luminii, împreună artista construind astfel o estetică a feminităţii a împăcării şi a Binelui. Acestă „lucrare” fragilă este departe de realitatea contemporană zgomotoasă şi dură, subjugata de Zeul oraşului, Molloch. Tocmai de aceea întrezărim rezistenţa, necesitatea, actualitatea şi evidenţierea ei prin contrast şi provocare: o insulă eternă, un spaţiu denumit „Figuration Féminine” protectoare, descoperită în timp, cu seninătate de Carmen Bayer”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.