Grapini Maria: Credeti ca intelegeti doar!!!!

Scris de Timisoara Express | Publicat in 29.05.2014 18:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Totul a plecat de la o postare pe Facebook a fostului ministru Maria Grapini. Noul europarlamentar. Care şi-a exprimat dorinţa de a ajuta o familie din Ianova, judeţul Timiş. O familie care, intr-adevar, are nevoie de sprijinul comunitaţii.
Uite aşa s-a starnit un dialog intre fostul ministru şi redacţia Timişoara Express, reprezentata de contul de Facebook Ştiri de la Timişoara.
Un dialog care s-ar fi dorit axat pe o dilema a sistemului de sanatate romanesc. Dar şi pe o dilema a sistemului politic romanesc...

27 mai 2014

Grapini Maria: Azi am vizitat cu colegii mei o familie cu cinci copii: 3 baieti si doua fete. Baietii au intre 32 si 39 de ani, toti in scaun cu rotile de la varsta de 10 ani. Acum o saptamana, unul dintre baieti a fost supus unei interventii chirurgicale si acum respira doar cu ajutorul unui aparat. Pentru ca nu au putut sa cumpere aparatul, familia plateste chirie cca 2000 lei, iar familia are venituri de 1200 lei pe luna. Fata cea mai mica este studenta.
Pentru mine azi a fost inca o lectie de viata! Mama si tata resemnati, dar demni, s-au impacat cu soarta. Sora mai mica ii plimba cu caruciorul pe rand.
Oare de ce multi care de fapt nu au nicio problema serioasa, se plang?
Incerc sa rezolv achizitionarea unui aparat si sa ajut cu bani aceasta familie. Ma voi lupta pentru cresterea indemnizatiei persoanelor cu dizabilitati. Poate cei care putem merge vorbi, gandi, munci, vom fi mai generosi cu cei care nu pot sa fie ca noi.

Stiri de la Timisoara: Adevarul este ca nu inţeleg. Sunt sute, mii de cazuri care sunt marginallizate de un sistem de sanatate gaunos şi inuman. Ne doare-n cot de juramantul lui Hipocrate. Şi de respectul pentru cetaţean. Şi vine un fost ministru, actual europarlamentar şi spune ca-i pasa. Se erijeaza in mare salvator. In timp ce sistemul public de sanatate rade de cetaţean. Il ucide cu indiferenţa şi starea de confuzie generala care-i bantuie toate coridoarele şi birourile bugetare. Şi asta in vreme ce privilegiaţii sunt trataţi regeşte...

Grapini Maria: Stiri de la Timisoara-pentru ca sunteti din Timisoara ar trebui sa stiti ca eu ajut oamenii inainte de a fi in politica. De cand am intrat in politica ma lupt din interior pentru rezolvarea problemelor din Romania. Aici insa nu ma erijez, ci sesizez si fac apel si la oameni, nu numai la institutiile statului.

Stiri de la Timisoara: Ştiu, doamna Grapini Maria, de cand eraţi cu Mişu Borceanu in Uniunea Forţelor de Dreapta... Acum, ca sunteţi in cea de stanga este altceva... Dvs nu trebuie sa faceţi nici un apel, dvs trebuie sa rezolvaţi o problema... Banuiesc ca de aia v-au votat cetaţenii. Sau ma inşel?

28 mai 2014

Grapini Maria: Pacat, sunteti jurnalist si nu intelegeti mesajele! Eu am fost votata pentru a contribui cu votul meu (nu pot eu singura decide) la legiferarea corecta, etica si pentru o viata mai buna. Eu am vizitat familia dupa ce am fost aleasa in Parlamentul european, nu am facut nimic electoral. In acelasi timp, inainte de a fi in politica eu am ajutat persoanele cu probleme de sanatate. Eu nu am fost votata ca sa ajut familia din Ianova, ci sa schimb legile care nu sunt bune, sa apar cetatenii. Pana se va schimba sistemul sanitar (nu se poate peste noapte) este bine ca si noi, simpli cetateni sa fim mai generosi, sensibili, dornici sa ajutam pe cei care au ACUM nevoie. Acesta era sensul postarii mele.

Stiri de la Timisoara: Doamna Maria, am inţeles exact mesajul dvs.... Asta fac de foarte mult timp. Sa inţeleg mesajele unor oameni care ajung la putere cu promisiunea de a schimba lucrurile in bine... Şi dupa aceea totul sa se transforme intr-o ceaţa generala in care totul se estompeaza, se descompune, se volatilizeaza... Aşa ca nimeni nu mai este vinovat de nimic şi nimic nu se mai intampla. Nimic esenţial. Eu sunt unul dintre puţinii ziarişti care nu v-au cerut bani, ci doar caracter, responsabilitate şi onoare. Trebuie sa inţelegeţi ca daca salvaţi un caz, nu rezolvaţi nimic. Mai sunt mii, sute de mii pe care nu-i bagaţi in seama şi care dispar in neantul instituţional al statului roman. Bun, va felicit pentru implicare in cazul de la Ianova. Pacat, insa, ca sunteţi europarlamentar şi nu inţelegeţi mesajele cetaţenilor... Eu sunt jurnalist pentru a semnala problemele reale ale societaţii. Daca vreţi jurnalişti care sa va inţeleaga mesajele exact aşa cum doriţi apelaţi la Drapelul roşu, Scanteia, Antena 3 şi altele...

Grapini Maria: Domnule... nu stiu numele pentru ca nu l-ati postat. Credeti ca intelegeti doar!!!! Eu nu platesc jurnalisti sa vorbeasca de bine asa cum nu am platit functionari publici sa obtin foloase. Cat priveste mesajul meu, din nou va spun ca nu ati inteles nimic. Iata, am fost sunata de o televiziune, dar si de simpli cetateni care doresc sa ajute. Cand este un incediu nu stai sa faci o lege care dureaza cateva luni, ci te duci si stingi incediul si apoi initiez legi care sa asigure protectia impotriva incendiului. Despre asta era vorba in mesajul meu. Ca ministru intr-un an si trei luni am initiat peste 20 de reglementari care aduc efecte pozitive mediului de afaceri. Pentru persoanele cu dizabilitati am facut propuneri ministrului muncii si iata s-a decis ca din 2015 sa creasca indemnizatia si ministrul sanatatii a facut cateva modificari legislative. Sunt multe de schimbat, pentru ca de ani de zile s-au adunat problene.

Stiri de la Timisoara: Doamna europarlamentar, insistaţi pe un subiect din care nu auziţi decat ceea ce doriţi sa auziţi. Eu am spus una, dvs vad ca vorbiţi despre alta. Ma rog, pana la urma, puteţi spune şi ca aţi salvat planeta. Fiecare poate spune cel taie capul, ca de aia este democraţie. Numai ca dvs sunteţi europarlamentar. Sa ma scuzaţi daca pana acum n-am insistat pe subiectul Maria Grapini. O sa-mi repar greşeala....  Aşa ca urmariţi www.timişoaraexpress.ro...

Grapini Maria: Domnule, dumneavoastra chiar nu veti sa intelegeti? Eu nu am inca validarea si cerificatul de europarlamentar si ati fi vrut sa initiez legi? Evident ca am vorbit ca om, nu ca europarlamentar. In timpul mandatului meu, voi purta discutii cu asociatiile care se ocupa de aceste probleme, cum este Laila Onu si voi face demersurile necesare.
Poate scrieti despre caz sa putem acum gasi o rezolvare.

Stiri de la Timisoara: Doamna europarlamentar fara certificat, m-aţi convins!.... Chiar n-aţi  vrut sa inţelegeţi nimic din mesajul transmis iniţial... Particularizaţi deliberat subiectul tocmai pentru a trece intr-o alta sfera a discuţiilor şi va ascundeţi dupa nişte amanunte care descompun imaginea de ansamblu. Nici nu observaţi cum va scufundaţi tot mai adanc intr-o realitate paralela. Sau poate tocmai aia urmariţi... Vorbind aplicat, nu ma intereseaza ce spuneţi, ci ceea ce nu spuneţi... Eu vad şi aud zilnic despre astfel de cazuri disperate. Despre multe chiar am scris.  Oameni care aşteapta mila unuia sau altuia nu pentru a trai decent, ci pentru a trai suportabil... Asta in timp ce statul roman, guvernul roman işi bat joc de suferinţa lor. Dar in timp ce privilegiaţii lor primesc tratamente de zeci şi sute de mii de euro...  Şi, ca sa fie clar, nu e vorba doar de cei cu dizabilitaţi. Cine sunteţi dvs, Maria Grapini, sa-i umiliţi pe ceilalţi, doar pentru ca n-aţi auzit de ei? Mai ales ca acum nu mai sunteţi nici om de afaceri şi nici politician de opoziţie, sunteţi parte a puterii executive a ţarii. Asta inseamna ca trebuie sa-i executaţi pe ceilalţi?....

Grapini Maria: Eu cred ca ar trebui sa avem o intalnire, sa discutam direct. Domnule, eu nu sunt parte a puterii executive a tarii, ci parte a Parlamentului european. Eu am incercat intr-un an si trei luni, ca parte a puterii executive, sa reglementez in domeniul meu de responsabilitate in asa fel incat sa putem sa ne dezvoltam economic. Raportul meu de ministru este postat pe site-ul ministerului si puteti vedea ce am facut.
Sunt singurul ministru care am facut un raport in fata presei si am  predat raportul noului ministru. Despre ce executie vorbiti? Eu tocmai am spus ca cei cu mari probleme trebuiesc ajutati punctual si in acelasi timp trebuie actionat sa rezolvam sistemul de sanatate, de educatie, etc.

A dialogat şi consemnat Ştiri de la Timişoara

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.