Greva... elvetiana la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.02.2015 11:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Duminica, 8 februarie 2015, GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF organizeaza, simultan, in 5 orase din tara, mai multe mitinguri de protest prin care solicita Guvernului, Camerei Deputaţilor, Bancii Naţionale şi bancilor comerciale convertirea in lei a creditelor in valuta (CHF, EUR, USD).
 
In Timisoara, mitingul se va desfasura in Piata Operei, intre orele 12.00-15.00, celelalte orase fiind Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi.
 
Solicitarile celor peste 20,000 de membri, adunaţi in ultimele trei saptamani, au fost inaintate in data de 20 ianuarie 2015, Guvernului, Camerei Deputatilor si Senatului printr-un document care cere dispunerea in regim de maxima urgenta a unei INIŢIATIVE LEGISLATIVE care sa soluţioneze situaţia grava in care se gaseşte o buna parte a clientilor bancilor care au contractat credite in valuta (CHF, EUR, USD).
 
Solicitarea, cu numerele de inregistrare 686 din 20.01.2015 (Guvernul Romaniei), 296 din 20.01.2015 (Camera Deputaţilor) si  113/17 din 20.01.2015 (Senat), conţine şi  o propunere de text legislativ care are urmatoarele prevederi:
- Posibilitatea consumatorilor cu credite in valuta (CHF, EUR, USD) de a opta pentru conversia in lei a creditelor, la cursul de la data semnarii contractului + o diferenţa de maximum 20%, indiferent de tipul de credit acordat (cu sau fara garanţie).
- Interzicerea solicitarii şi aplicarii oricaror altor comisioane, costuri şi garanţii suplimentare in procesul de conversie a creditelor.
- Interzicerea perceperii unei dobanzi anuale efective (DAE) mai mare in noua moneda de creditare.
 
Pentru susţinerea demersului legislativ, Grupul a lansat şi o petiţie online, care a strans peste 27.500 de semnaturi in mai puţin de doua saptamani.
Petiţia este disponibila la adresa – http://www.petitieonline.com/denominarea_in_lei_a_creditelor_in_valuta_straina_chf_eur_usd
 
Iniţiatorii mişcarii civice sunt Catalin Voivozeanu, Andreea Cristoforidis, Sorin Comanescu, Daniel Teodorescu, iar detalii se pot afla de la organizatorul local, responsabil comunicare – Liliana Matei, 0723 310 130.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.