Greva japoneza la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.11.2013 13:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara, membra a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), a anuntat intrarea in greva japoneza, din solidaritate cu protestele cadrelor didactice, incepand de miercuri, 6 noiembrie.
Sute de studenti vor intra la cursuri cu banderole albe la mana.
Pe langa revendicarea cu privire la bugetul pentru educatie, studentii cer cresterea alocatiei per student echivalent, a subventiei camine-cantine, a fondului de burse pentru cresterea bursei sociale si servicii de consiliere si orientare in cariera de inalta calitate.

,,A sosit momentul sa ii tragem la raspundere pe cei care decid in numele nostru, pentru modul in care trateaza educatia si pentru ignoranta fata de viitorul nostru. Suntem complet dezamagiti din cauza ca deschiderea la dialog a ramas doar la nivel de conjugare a verbului ,,a fi deschis” la toate timpurile. Educatia din Romania este in prag de colaps iar viitorul nostru ne este in propriile maini acum. Vom fi alaturi de cadrele didactice declansand la nivel national greva japoneza, iar in lipsa unor asumari concrete de alocare a 6% din PIB pentru educatie vom organiza proteste in cele mai importante centre universitare din tara pe data de 13 noiembrie!” - spune Mihai Dragos, presedinte ANOSR.

Studentii, sindicatele si elevii au anuntat deja actiuni generale de protest la nivelul intregii tari prin care cer respectarea legii si alocarea a 6% din PIB pentru educatie.
ANOSR organizeaza pe 6 noiembrie greva japoneza in majoritatea centrelor universitare importante din tara, urmand ca pe 13 noiembrie sa organizeze actiuni generale de protest.
Actiunile structurilor care cer alocarea a 6% din PIB pentru educatie si informatii privind finantarea acestui domeniu vor fi publicate constant pe pagina web www.6pentrueducatie.ro

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.