Grup infractional dirijat de un judecator de la Tribunalul din Resita

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.10.2015 14:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii DIICOT au efectuat cercetari şi percheziţii, la Reşiţa, faţa de un grup infracţional organizat specializat in savarşirea infracţiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, bancruta frauduloasa, luare de mita, abuz in serviciu şi fals intelectual.
Grupul infracţional a fost sprijinit de un judecator, conform unor surse, preşedintele Secţiei de contencios de la Tribunalul Caraş-Severin, Nicuşor Maldea.
In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2009 a fost constituit un grup infracţional organizat sprijinit de catre un magistrat judecator care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societaţi comerciale, a pretins şi primit suma totala de 80.000 euro de la doua persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare in faliment a respectivelor societaţi.
Dupa intrarea in faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, avand calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vanzarea bunurilor acestor societaţi in faliment, la preţuri subevaluate, catre alte societaţi controlate de catre membrii grupului, societaţi care, la randul lor, au valorificat bunurile respective catre terţi la o valoare mult mare.
Prejudiciu bugetului de stat in valoare totala de aproximativ 6 milioane lei.

###

In şedinţa din data de 12 octombrie 2015, Secţia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviinţat percheziţia la biroul folosit de domnul Maldea Nicuşor, judecator in cadrul Tribunalului Caraş Severin, birou situat in incinta instanţei menţionate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.