Guerilla Verde la Timisoara, de la Henri Coanda la Vlad Tepes

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.03.2014 13:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 24 martie – 8 mai, Guerilla Verde se va opri in şcolile şi universitaţile din Bucureşti, Braşov, Ploieşti, Sibiu, Iaşi, Timişoara şi Cluj.
Anul acesta, peste 60 de unitaţi de invaţamant şi-au dorit sa fie gazda caravanei, fapt pentru care organizatorii nu vor putea fi prezenţi fizic la toate evenimentele, insa vor pune la dispoziţia celor interesaţi materialele necesare organizarii proiecţiilor.
Şi in aceasta editie intrarea va fi libera, iar participanţii vor avea ocazia sa se intalneasca cu reprezentanţi ai organizaţiilor de mediu, recunoscute in Romania, care işi vor prezenta programele de voluntariat pe care le au in derulare.

Cea de a noua ediţie a Caravanei educaţionale Guerilla Verde incepe pe 24 martie, la Bucureşti.
Cu aceasta ocazie va putea fi vizionat, in premiera pentru Romania, filmul documentar ”CHASING ICE”- Goana dupa gheaţa.
Caştigator a peste 30 de premii la festivalurile internaţionale de film din intreaga lume, cum ar fi Sundance Film Festival, Chasing Ice este un experiment al unuia dintre cei mai apreciaţi fotografi de mediu, James Balog, care surprinde, pe o perioada de mai multi ani, topirea ghetarilor.
Imaginile sunt bantuitor de frumoase, inregistrarile video comprima ani in secunde si arata milenari munti de gheata disparand intr-un ritm ingrijorator. 

”Cu fiecare noua intalnire pe care o avem cu tinerii, observam ca sunt un public din ce in ce mai informat şi conştient de importanţa reciclarii sau a comportamentului responsabil faţa de mediul inconjurator. De asemenea, deschiderea şi susţinerea din partea autoritaţilor, a partenerilor, dar şi  numarul mare de invitaţii primite şi in acest an, ne arata ca filmul poate fi o modalitate eficienta de stabilire a dialogului cu generaţia tanara, şi nu numai.” declara Nicoleta Talpeş, organizatorul caravanei Guerilla Verde.

Traseul caravanei Guerilla Verde - editia a IX-a: Bucureşti, 24 martie – 10 aprilie; Braşov – 1 aprilie; Ploieşti 7-9 aprilie; Sibiu – 30 aprilie; Cluj 8-29 aprilie; Iaşi – 7 mai, Timişoara – 8 mai.

Programul proiecţiilor de la Timişoara, joi, 8 mai

15:00-16:30 - Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului(B-dul Vasile Parvan nr.6)
10:00-11.30 - Colegiul Tehnic Electrotimis(Str. Matei Millo, Nr. 2/A)
12:30-14:00 - Colegiului Tehnic "Henri Coanda"(Calea Circumvalaţiunii str. C. Brediceanu, Nr. 37)
Liceul Teoretic ”Vlad Tepes” Timisoara (Str. Negoi, Nr. 47)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.