GUVERNUL a alocat judetului TIMIS 2,24 milioane lei pentru SCOLI, SPITALE si ALTELE. Suplimentar, 1,109 milioane lei pentru reparatiile MAI!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.09.2017 17:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Guvernul Romaniei a alocat judeţului Timiş fonduri pentru inlaturarea efectelor calamitaţilor naturale produse de furtuna de duminica, 17 septembrie. 

Fondurile sunt destinate lucrarilor urgente de reparaţii de la şcolile din Timişoara. Pana in prezent au fost finalizate evaluarile doar la şcolile din Timisoara, doua spitale şi unitaţile Ministerului Afacerilor Interne.
Urmeaza ca in cursul saptamanii viitoare sa se definitiveze evaluarile la şcolile din judet, lacaşurile de cult şi celelelalte institutii publice afectate. In baza acesteiu evaluari va fi promovata o noua hotarare de guvern, in cursul saptamanii viiitoare, care sa aloce alte fonduri judeţului Timiş. Evaluarile au inceput inca de luni şi continua, insa din cauza numarului mare de cladiri afectate nu au putut fi finalizate pana la şedinţa de guvern.

Peste 36 de milioane lei au fost alocate de guvern pentru inlaturarea efectelor calamitaţilor naturale produse de furtuni, printr-o hotarare adoptata de Guvern.
Vor fi reparate sau refacute 16 spitale, 23 de dispensare, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, 251 de şcoli şi gradiniţe, sedii de poliţie, unitaţi de cult.
Autoritaţile locale din 10 judeţe vor primi suma de 29,816 milioane lei pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizare de reparaţii şi refaceri pentru gradiniţe, şcoli, muzee, unitaţi spitaliceşti şi alte cladiri şi construcţii aparţinand administraţiilor locale.
Suma va fi imparţita astfel:
 judeţul Maramureş – 9,468 milioane lei
 judeţul Bihor – 8,728 milioane lei
 judeţul Arad – 4,946 milioane lei
 judelul Timiş – 2,24 milioane lei.
 judeţul Salaj – 1,634 milioane lei
 judeţul Cluj – 1,384 milioane lei
 judeţul Bistriţa-Nasaud – 1,055 milioane lei
 judeţul Hunedoara – 218.000 lei
 judeţul Caraş-Severin – 137.000 lei
 judeţul Alba – 6.000 lei.

Prin aceeaşi Hotarare de Guvern se aloca suplimentar 1,585 milioane lei la bugetul Ministerului Afacerilor Interne şi 170 de mii de lei la bugetul Ministerului Sanataţii, iar bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat cu circa 4,458 milioane lei, sume ce vor fi folosite pentru inlaturarea efectelor calamitaţilor naturale produse de furtuni.

Banii alocaţi Ministerului Afacerilor Interne vor fi folosiţi pentru inlaturarea daunelor produse unor posturi de poliţie, sedii ale inspectoratelor de poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţa, ale jandarmeriei, secţii de poliţie, de pompieri, alte imobile şi mijloace tehnice aflate in administrarea acestora.

Pe judeţe, suma de 1,585 milioane lei alocata suplimentar Ministerului Afacerilor Interne va fi distribuita dupa cum urmeaza: 1,109 milioane lei pentru judeţul Timiş, 188.000 lei pentru judeţul Arad, 109.000 lei pentru judeţul Maramureş, 65.700 lei pentru judeţul Cluj, 47.000 lei pentru judeţul Salaj, 40.300 lei pentru judeţul Bihor, 15.000 lei pentru judeţul Alba, 5.000 de lei pentru judeţul Satu Mare, 4.500 lei pentru judeţul Hunedoara şi 1.000 de lei pentru judeţul Bistriţa-Nasaud.

Cei 170.000 de lei alocaţi suplimentar Ministerului Sanataţii vor fi utilizaţi pentru repararea acoperişului Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.
Suma de 4,458 milioane lei alocata suplimentar Secretariatului General al Guvernului este destinata lucrarilor de reparaţii şi refacere a unor lacaşuri de cult din judeţele Arad, Bihor, Bistriţa-Nasaud, Caraş-Severin şi Hunedoara.
Banii se aloca din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.
Pentru asigurarea sumelor necesare, se suplimenteaza cu 16,829 milioane lei Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului din Fondul de rezerva bugetara la dispoziţia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2017.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.