Hai la un sondaj mic de Timisoara: Care-i cosul zilnic de consum cultural?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.10.2013 10:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primaria Municipiului Timisoara, impreuna cu Institutul Intercultural Timisoara, in calitate de partener lider, anunta cetatenii orasului si ai judetului Timis ca, in cadrul proiectului „Poli culturali” - Politica culturala, instrument de dezvoltare comunitara si regionala, incepe sondarea opiniei publice cu privire la cererea si oferta culturala din Timisoara si judetul Timis.
Cercetarea sociologica si statistica va sta la baza elaborarii strategiei culturale a orasului pe termen lung pentru perioada 2014- 2024 si va ajuta la fundamentarea dosarului de candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021.
Obiectivele cercetarii sunt identificarea nivelului de consum cultural, conţinutul principal al consumului cultural, modele de comportament ale consumatorilor culturali si identificarea de noi nevoi culturale.
Pana in 8 noiembrie un numar de 30 de operatori vor aplica 1100 de chestionare sociologice pe raza municipiului Timisoara, asigurand un procent de 3% de reprezentativitate.
De asemenea, in mediul urban al judetului Timis (Lugoj, Jimbolia, Sannicolaul Mare, Faget) se vor aplica 185 de chestionare si vor fi sondate si 11 localitati din mediul rural, extrase aleatoriu din lista extensiva a celor 89 localitati rurale.
In total in cadrul cercetarii se vor aplica 1700 de chestionare.
In perioada urmatoare se vor realiza 50 de interviuri cu directori de institutii culturale si se va aplica un numar de 200 de chestionare statistice institutiilor si oragnizatiilor non-guvernamentale active in domeniul cultural.
Proiectul Politica culturala, instrument de dezvoltare comunitara si regionala (cod MIS1393) este finantat de Uniunea Europeana prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia, axa prioritara 3 -  Promovarea schimburilor intre comunitati (People-to-People), masura 2 – Imbunatatirea guvernarii locale cu privire la furnizarea de servicii locale catre comunitatile din zona de granita.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.