HALUCINATIE COLECTIVA la TIMISOARA. GARDA NATIONALA de MEDIU nu gaseste nici o POLUARE a MIROSULUI de la FABRICAREA ANVELOPELOR...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.10.2017 12:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Comisariatul Judeţean Timiş al Garzii Naţionale de Mediu a prezentat, la sfarşitul lunii septembrie, un raport privind activitatea de inspectie si control desfasurata in anul 2017 in cadrul Colegiului Prefectural.

GNM, pentru cine nu ştie, are atributii in aplicarea politicii Guvernului in materia prevenirii, constatarii si sanctionarii incalcarii prevederilor legale privind protectia mediului, inclusiv a nerespectarii reglementarilor prevazute in legile specifice domeniului, controlului poluarii industriale si managementului riscului, substantelor si preparatelor periculoase, biodiversitatii si ariilor naturale protejate, fondului de mediu si altor domenii prevazute de legislatia specifica in vigoare.

In prezent, activitatea de control SCJ Timis se desfaşoara cu un efectiv de 9 comisari şi un comisar şef, Lavinia Alina CALUSERU.
Pe langa cele 56 amenzi contravenţionale in valoare totala de 896.500 lei, din care doar 42 au fost achitate, in valoare totala de... 191.500 lei, raportul de activitate subliniaza ca a fost solicitata şi acordata... (şi) o audienţa la solicitarea unei persoane fizice(!).

Cel mai interesant capitol din raportul de activitate al GNM CJ Timiş este cel care cuprinde ”Dificultaţi intampinate 2017”. Astfel:
# Gestionarea mirosurilor industriale in muncipiul Timisoara, in special a mirosului de la fabricarea anvelopelor, statii procesare deseuri, statii epurare, aplicare dejectii.
# Desi mirosul este asimilat de cele mai multe ori de cetateni cu fenomenul de poluare, acest aspect nu are sustinere din punct de vedere tehnico-juridic in conditiile in care limitele de emisie si imisie la indicatorii stabiliti a fi monitorizati prin autorizatia de mediu nu sunt depasite, iar in legislatia nationala in vigoare nu sunt stabilite limite sau conditii concrete de determinare si gestionare a mirosului emanat in procesele de productie.

Adica, mai simplu spus, poluarea cu mirosul puternic de cauciuc ars de care se tot plang timişorenii nu exista.
Şi nu exista de caţiva ani, de cand instituţiile de protecţie a mediului, care aplica politica Guvernului in teritoriu, se tot fac ca nu aud şi nu vad nimic din ceea ce-l deranjeaza pe cetaţeanul din Timişoara.
Iar Instituţia Prefectului, tot o instituţie platita din banii publici şi tot o instituţie care aplica politica Guvernului in teritoriu, doar se informeaza şi aşteapta ca pe timişoreni sa-i doara gura de atata protestat...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.