Hans-Joerg Bullinger, membru de onoare si profesor emerit la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.10.2014 18:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Universitatea Politehnica Timişoara şi Fundaţia Politehnica organizeaza vineri, 17 octombrie, in Sala Senatului UPT, cu incepere de la ora 10, ceremonia de decernare a titlurilor de membru de onoare şi profesor emerit lui prof. univ. dr. hab. ing. Hans-Joerg Bullinger, presedintele Societatii Fraunhofer pentru Cercetare Aplicativa din Germania (2000-2013).
Societatea Fraunhofer este cea mai mare institutie de cercetare aplicativa din Europa, cu cele 57 de institute, centre, unitati si oficii in Germania si 26 in alte tari din Europa, America si Asia, avand aproximativ 12.000 de angajati.
Colaborarea dintre Societatea Fraunhofer şi Politehnica a deschis pentru multe generaţii de studenţi timişoreni de toate nivelurile (licenţa, masterat, doctorat) posibilitatea de practica, documentare şi cercetare de varf in Germania, a facilitat realizarea unor importante proiecte comune de cercetare şi a stimulat implicarea Fraunhofer in proiecte in beneficiul comunitaţii timişorene şi banaţene, care sa susţina modernizarea administraţiei locale dupa cele mai bune standarde de management public din Europa.
Mare parte dintre realizari s-au datorat implicarii personale a prof. univ. dr. hab. ing. Hans-Joerg Bullinger, caruia Universitatea Politehnica i-a decernat, in 2004, in semn de recunoaştere a activitaţii sale, titlul de Doctor Honoris Causa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.