Horia Colibasanu, de la al saptelea varf de peste 8000 metri, la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.06.2014 20:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Horia Colibaşanu se intoarce acasa dupa un nou succes: cucerirea varfului Shisha Pangma (8.027 metri) din Tibet, in prima parte a expediţiei.
Este primul rezultat al alpinismului romanesc – şi singurul, pana la aceasta data – in acest sezon de ascensiuni in Himalaya.

Shisha Pangma este al şaptelea varf de peste 8000 de metri din palmaresul alpinistului, atins fara oxigen suplimentar şi fara ajutorul şerpaşilor.
Expediţia Everest Summit 2014 (martie – mai), susţinuta de Vitas Romania, a avut ca obiectiv principal escaladarea varfului Everest, cel mai inalt munte din lume (8.848 metri).
Horia Colibaşanu si coechipierul sau slovac, Peter Hamor, au inceput pe 14 mai ascensiunea spre varful Everest (8.848 metri), cel mai inalt din lume, fara oxigen suplimentar şi fara şerpaşi.
Vantul puternic şi condiţiile meteorologice nefavorabile i-au intors din drum la 7.600 metri.

Horia Colibaşanu este alpinistul roman cu cele mai bune performanţe la altitudine extrema, fiind singurul care a reuşit ascensiunea varfurilor Annnapurna, K2 şi Dhaulagiri, trei din Top 5 varfuri mortale din lume.

Partenerul expediţiei, Vitas Institutie Financiara Nebancara, principala instituţie de microcreditare din vestul şi centrul tarii, l-a sprijinit pe alpinistul Horia Colibaşanu intr-un demers care aduce prestigiu comunitaţii şi un model de urmat.
Alpinistul timişorean Horia Colibaşanu, la intoarcerea acestuia dintr-o noua expediţie in Himalaya, va susţine o conferinţa de presa miercuri, 4 iunie 2014, ora 11, la hotel Savoy din Timişoara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.