Horia Cristian a descoperit cum se evita deciziile dictatoriale

Scris de Titus Balan | Publicat in 14.06.2013 16:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Deputaţii şi senatorii României se vor întruni cel mai probabil miercuri pentru stabilirea datei referendumului propus de preşedintele Traian Băsescu cu privire la componenţa viitoare a Parlamentului.
În opinia lui liberalului timişorean Horia Cristian, populaţia ar trebui să fie mai bine informată şi să se exprime (dacă e cazul) mult mai responsabil.
Politicianul de pe Bega aduce câteva argumente pentru a explica necesitatea păstrării caracterului bicameral al Parlamentului.
Un prim argument ar fi de natura istorică, din 1864 şi până acum toate Constituţiile ţării au statuat două camere ale aleşilor, cu excepţia perioadei comuniste.
Un alt argument ar fi de natură ... aritmetică, bicameralismul fiind considerat un garant mai accentuat al democraţiei de la noi.
Un parlament de tip Marea Adunare Naţională, crede cel mai bun medic dintre parlamentarii timişeni, e mai uşor de influenţat de majorităţi politice de conjuctură...
Şi, în plus, se poate vorbi de o mai mare calitate a actului legislativ.
Tot politicianul de pe Bega spune că, astfel, se evită o dominaţie prea puternică a unei majorităţi, calea cea mai sigură spre decizii de tip dictatorial...
Ar mai putea fi şi argumentul tradiţiei naţionale...
"Această propunere de referendum nu este decât un exerciţiu de reparare de imagine din partea lui Traian Băsescu, care nu mai reprezintă mare lucru din punct de vedere politic" - mai declară Horia Cristian.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.