Hoti de Austria made in Caransebes

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.10.2012 18:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Reşiţa - În urma percheziţiilor desfăşurate în această dimineaţă în Reşiţa şi Caransebeş, în vederea identificării şi prinderii unor suspecţi de comiterea mai multor furturi din Austria,poliţiştii au ridicat aparate video şi foto, telefoane mobile, aparatură electronică, calculatoare, biciclete, ceasuri, mai multe unelte electrice, bani în lei şi valută.

Astăzi, poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R., împreună cu cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi doi poliţişti austrieci au efectuat şapte percheziţii domiciliare în municipiile Reşiţa şi Caransebeş.
Acţiunea poliţiştilor a vizat punerea în executare a trei mandate europene de arestare emise de autorităţile austriece pe numele a trei tineri din municipiul Caransebeş, pentru săvârşirea mai multor furturi în Austria.
Astfel, poliţiştii au identificat şi ridicat 5 aparate foto, o sabie, aparatură electronică (un aparat video, un sistem de redare muzică, un sistem de navigaţie, două staţii de emisie-recepţie, un DVD, un aparat de înregistrat, un set de aparate electronice pentru fitness), un monitor, o tabletă, un laptop, 3 minicasete DV, mai multe medii de stocare (6 memory-stick-uri, o unitate centrală, 3 hard discuri), 11 telefoane mobile, cartele SIM şi 7 ceasuri de mână.
De asemenea, au mai găsit 4 biciclete şi piese de schimb pentru acestea, o bormaşină şi un polizor electric tip flex, dar şi documente (un certificat de înmatriculare emis de autorităţile germane pentru un autoturism, 2 cărţi de identitate şi una de alegător, susceptibile a fi false), un card bancar, o ştampilă şi sumele de 2.540 euro şi 2.500 de lei.
Bunurile găsite au fost recunoscute de poliţiştii austrieci ca provenind din Austria, din săvârşirea de infracţiuni.
Cele trei persoane suspecte au fost reţinute în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile austriece. În prezent, suspecţii sunt prezentaţi Curţii de Apel de pe lângă Tribunalul Timişoara, în vederea arestării preventive, urmând a fi demarate procedurile în vederea predării către autorităţile austriece.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.