Hristo Stoichkov va calca in picioare stadionul Hristo Stoichkov din Dudestii Vechi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.08.2013 18:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Uniunea Bulgară din Banat - România (UBBR), în prezenţa autorităţilor locale, a invitaţilor speciali, printre care şi fotbalistul Hristo Stoichkov, a pus  piatra de temelie a Casei Bulgare de la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.
Evenimentul se încadrează în Zilele Culturii Bulgare, a XX-a ediţie a Festivalului Portului, Cântecului şi Dansului popular Bulgăresc din Banat, precum şi a jubileului a 275 de ani de la stabilirea bulgarilor în Banat, manifestări desfăşurate în perioada 11-18 august.
Pentru joi, 15.08.2013, printre altele, se aşteaptă inaugurarea stadionului „Hristo Stoichkov“ din Dudeştii Vechi, moment care va fi urmat, bineînţeles, de un meci de fotbal între echipa din Bulgaria condusă de Hristo Stoichkov şi o echipa din România, unde este aşteptat şi Gică Hagi.
Finalul săptămânii va fi dedicat vieţii şi activităţii episcopului Nikola Stanislavici, Episcop de Cenad şi conducător spiritual al bulgarilor pavlikeni, urmând a avea loc şi sfinţirea statuii episcopului Nikola Stanislavici. 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.