I s-a urcat Schengenul la cap

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.11.2012 22:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cenad - Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat un minor din România care a încercat să iasă ilegal din ţară prezentând la controlul de frontieră un document de identitate fals.

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat o persoană de sex feminin, care s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate românească.
Cu ocazia efectuării controlului documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea acestuia. Astfel, în urma verificărilor realizate cu aparatura din dotare, s-a constatat că documentul prezentat este fals total.
Din declaraţia persoanei şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că aceasta este din România şi se numeşte A.P., în vârstă de 16 ani.
A.P. a declarat că documentul de identitate pe care l-a prezentat la ieşirea din România l-a obţinut de le o persoană necunoscută contra sumei de 50 euro şi s-a folosit de acesta pentru că dorea să ajungă în Spaţiul Schengen. A recurs la această metodă deoarece este minoră, iar conform legii 248/2005 poliţiştii de frontieră permit ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, iar părinţii fetei nu erau de acord, documentul ei de călătorie este în posesia mamei sale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.