IMPLICARE... SOCIALA. 798 TIMISORENI au denuntat la POLITIA LOCALA 1041 AUTOVEHICULE ABANDONATE... 522 erau in regula!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.03.2017 13:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţia Locala Timişoara demara, in luna martie a lui 2016, o campanie ampla de depistare a autovehiculelor abandonate pe domeniul public al municipiului, cu scopul eliberarii locurilor de parcarea din cartiere, unde cetaţenii au reclamat in numeroase randuri existenţa de autovehicule abandonate de proprietari.

In cadrul campaniei, s-a solicitat sprijinul populaţiei, timişorenii fiind incurajaţi sa sesizeze locaţiile in care exista astfel de maşini transformate in rable care confera un aspect inestetic, ocupa locuri de parcare şi s-au transformat in foarte multe cazuri in focare de infecţie.

In urma campaniei şi cu sprijinul cetaţenilor au fost inregistrate un numar de 798 sesizari cu privire la 1041 autovehicule abandonate.
In anul 2016, au fost rezolvate un numar de 757 sesizari referitoare la 963 autovehicule, 66 dintre ramanand in lucru.
Din totalul sesizarilor soluţionate, un numar de 386 autovehicule au fost ridicate de proprietari, 522 nu se incadreaza in categoria autovehiculelor abandonate, avand taxele şi impozitele platite la zi sau nefiind in acelaşi loc de cel puţin un an de zile, aşa cum prevede Legea 421/2002, iar 55 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public de SC Drumuri Municipale SA.
De asemenea, un numar de 20 de proprietari care deşi au fost somaţi sa işi ridice autovehiculele lasate in paragina nu s-au conformat au fost sancţionaţi cu amenzi de 20.000 lei.

Practic, in urma campaniei Poliţiei Locale şi a apelului facut catre cetaţenii Timişoarei pentru a sesiza asemenea cazuri, numarul sesizarilor şi al autovehiculelor semnalate s-a dublat faţa de anul anterior, la fel şi numarul autovehiculelor ridicate fie de proprietari fie de societatea Drumuri Municipale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.