Impuscaturi la frontiera de vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.09.2012 11:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră din judeţul Caraş-Severin au depistat doi cetăţeni români care transportau peste frontiera verde 2.210 pachete de ţigări de contrabandă (VIDEO) cu timbru sârbesc, iar pentru reţinerea cărora au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

Ieri, în jurul orei 21:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au desfăşurat in zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.
Astfel, lucrătorii au identificat două persoane care se deplasau pe jos, dinspre linia de frontieră cu Serbia către Socol, având asupra lor două colete voluminoase. S-a acţionat pentru reţinerea acestora, însă cei doi au ignorat somaţiile verbale, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind executat un foc de avertisment în plan vertical, în condiţiile legii.
Cele două persoane au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Totodată, în coletete transportate a fost depistată cantitatea de 2.210 pachete de ţigări de provenienţă sârbească.
În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetăţenii români, Claudiu A. şi Stanciu S., ambii în vârstă de 22 ani, domiciliaţi în judeţul Caraş-Severin. Aceştia au declarat, în cadrul primelor cercetări, că au achiziţionat tigarile din Serbia, cu scopul de a fi comercializate în România.
Întreaga cantitate de ţigări, evaluată la suma de 22.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.