In anul 2014, fa o ascensiune la 2014 m, pe varful Piatra Iorgovanului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.03.2014 16:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 1 - 3 august 2014, esti asteptat sa cutreieri ţinutul Retezatul Mic-Oslea, in cadrul Festivalului ”Drumeţii Montane”, ca etapa in cadrul Competiţiei Naţionale de Turism Sportiv Ştafeta Munţilor, organizat de Asociaţiei Drumeţii Montane & Jnepenii.
Tabara de corturi va fi amplasata la Complexul Turistic Cheile Buţii, aşezat la poarta sudica de intrare in Parcul Naţional Retezat.
Ajuns la cea de-a treia ediţie, Festivalul ”Drumeţii Montane” se reinventeaza şi aduce in acest an un nou concept, fiind un eveniment de turism montan, ce cuprinde şapte categorii de concurs, astfel incat fiecare dintre noi sa se regaseasa intr-una dintre acestea.
Festivalul se adreseaza sportivilor de elita, pentru care s-a pregatit un traseu ce porneşte de la aproximativ 900 m altitudine, urca pana la 2014 m şi coboara la 1180 m, fetelor ambiţioase şi competitive, juniorilor plini de entuziasm, veteranilor ce aduc amintiri din munţii vremii, celor care vor sa se bucure de frumuseţea munţilor şi bucuria competiţiei in timpi turistici – pentru care s-a pregatit categoria OPEN, dar şi copiilor.
Noutatea o reprezinta categoria Family, unde membrii aceleiaşi familii (obligatoriu un copil cu varsta de maxim 13 ani impliniţi), au de infruntat impreuna probe precum: cunoştinţe turistice, parcurgerea unui traseu tematic şi orientare sportiva.

Pentru ca vara se apropie, nu-ţi face alte planuri pentru inceputul lunii august, acceseaza www.festival.drumetiimontane.ro, inregistreaza-ţi echipa şi paşeşte in ţinutul povestilor fascinante despre flacai viteji, domnite suave, haiduci, zmei inaripati, dinozauri pitici...
Orice persoana, indiferent ca doreşte sa participe in cadrul activitaţilor sau pur şi simplu sa faca o plimbare de weekend, este asteptata de catre organizatorii festivalului.
Anul acesta se vor oferi premii consistente asigurate de susţinatorii evenimentului.
In anul 2014, fa o ascensiune la 2014 m, pe varful Piatra Iorgovanului, locul de odihna al invingatorilor...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.