In judetul TIMIS se cultiva OFICIAL plante care contin DROGURI si substante PSIHOTROPE

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.05.2015 11:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Pentru cultivarea de plante care contin droguri si substante psihotrope au fost examinate mai multe documentatii specifice, spune directorul executiv al Directiei pentru Agricultura Timis, dr.ing. Petanec Doru Ion, intr-o informare privind activitatea desfasurata in anul 2015.
Doar 3 dintre documentaţii fiind conforme cu legislatia, s-au eliberat cele 3 autorizatii de plantare canepa, una dintre ele fiind pentru Statiunea de Cercetari Agricole Lovrin.

Legea cu privire la emiterea de autorizatii in domeniu a fost aprobata in anul 2005, iar metodologia de aplicare a aparut in anul 2006.
Timp de 10 ani, nemaifiind revizuita, au intervenit unele inconveniente cu privire la eliberarea autorizatiei de cultivare, in ceea ce priveste la modalitatea de detinere a terenului de catre solicitantul de cultivare a respectivelor culturi agricole, adauga DAJ Tiimiş.
Directia pentru Agricultura Timis a luat legatura cu MADR, transmitand si propuneri de modificare a legislatiei in ceea ce priveste forma de detinere a terenului propus a fi cultivat  cu canepa, mac, etc., propunand si modalitati de detinere a terenului, spre exemplu - arenda pe 3-5 ani.
Directorul executiv al DAJ Timis a subliniat ca ”se pare ca va fi aprobat in sistem de urgenta Ordonanta de Urgenta, astfel incat sa putem elibera autorizatii in perioada optima tehnologica de semanat”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.