In judetul Timis sunt cu 36 maseuri certificati mai multi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.09.2015 23:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii Timişoara, in parteneriat cu Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Munca Timiş, a derulat proiectul de tip grant Masuri active de ocupare pentru 260 persoane inactive, in cautarea unui loc de munca, şomeri, inclusiv şomeri de lunga durata din Regiunea Vest, judeţul Timiş, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi derulat la nivel local in perioada martie 2014 – septembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului a vizat creşterea nivelului ocupabilitaţii, adaptabilitaţii şi mobilitaţii pe piaţa muncii pentru 357 persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca şi şomeri, printr-un program integrat de masuri de ocupare.
In cadrul proiectului, au fost selectate şi incadrate 387 persoane care aparţin grupului ţinta au beneficiat de informare şi consiliere individuala sau de grup in cariera.
Au fost 355 participanţi la programele de formare profesionala organizate, 286 persoane certificate in urma participarii la programele de formare profesionala derulate.
84 persoane au fost inscrise la cursul de calificare Frizer – Coafor – Manichiurist – Pedichiurist, dintre care 43 persoane certificate, 22 de persoane la cursul de calificare Bucatar, dintre care 11 persoane certificate, 51 persoane participante la cursurile Contabil, dintre care 45 persoane certificate, 38 persoane inscrise la cursul Masor, dintre care 36 persoane certificate, 62 persoane inscrise la cursul Inspector Resurse Umane, dintre care 60 persoane certificate, 47 persoane inscrise la cursul de iniţiere Operator calculator electronic şi reţele, dintre care 41 persoane certificate, 15 persoane inscrise la cursul Electrician exploatare medie şi joasa tensiune, dintre care 15 persoane certificate, 36 persoane inscrise la cursul Lucrator in comerţ, dintre care 35 persoane certificate.
S-au inregistrat 117 participanţi la module de instruire anterioare angajarii şi 140 de persoane participante la servicii de mediere.

Au fost organizate 2 burse a locurilor de munca, 2 work-shop-uri pe metode inovatoare de inserţie/reinserţie pe piaţa forţei de munca pentru şomeri, inclusiv şomeri de lunga durata, şi au fost angajate 22 persoane.

Proiectul Masuri active de ocupare pentru 260 persoane inactive, in cautarea unui loc de munca, şomeri, inclusiv şomeri de lunga durata din Regiunea Vest, Judeţul Timiş, a fost declarat proiect de succes de catre Organismul Intermediar Regional POSDRU Vest şi prezentat in cadrul Sesiunii de dialog la nivel regional din data de 29 Iulie 2015.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.