In ROMANIA se vor amplasa 36 TABERE de MIGRANTI. Cele mai multe, in judetele CARAS-SEVERIN si TIMIS!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.02.2018 14:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Romania va beneficia, printr-o finantare europeana, de 36 de tabere de sinistrati, informeaza TVR.
Taberele vor fi distribuite pe intreg teritoriul ţarii, insa cele mai multe vor fi amplasate in zonele de frontiera cu aflux mare de migranti.

Zonele principale care sunt luate in calcul pentru amplasarea taberelor sunt frontiera cu Serbia din vestul tarii si estul teritoriului, care reprezinta porti de acces pentru migranti.

Pana in 2020, Romania trebuie sa asigure capacitatea de a gestiona miscari necontrolate ale populatiei de ordinul miilor de persoane.
Taberele sunt destinate atat pentru acoperirea nevoilor pe plan national, in cazul producerii unor dezastre, cat si pentru gestionarea unor miscari masive de migranti din afara granitelor.
Taberele de sinistrati asigura cazarea persoanelor sinistrate si hranirea lor pe o perioada de ordinul saptamanilor, iar intr-o tabara vor fi minimum 200 de persoane.

Autoritaţile spun ca nu exista, in prezent, informatii privind iminenta producerii unor astfel de evenimente, riscul fiind unul „moderat", dar ca nu se poate neglija un eventual aflux masiv de migranţi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.