In TABERELE SCOLARE din judetul TIMIS s-a uitat sa se asigure ASISTENTA MEDICALA. Iar intr-o FANTANA s-a gasit APA NECONFORMA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.09.2017 07:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Directia de Sanatate Publica a Judetului Timis a verificat, de-a lungul verii, respectarea legislaţiei in vigoare in unitaţile de recreere a copiilor şi tinerilor, respectiv a taberelor scolare din judet.

Prima acţiune de control a taberelor şcolare s-a desfaşurat in perioada 19.06-09.07.2017, a doua etapa de control in alte unitaţi de turism precum şi cele de recontrol in toate obiectivele derulandu-se pana la data de 10.09.2017.

In judeţul Timiş, funcţioneaza Centrul de vacanţa din localitatea Chevereşu Mare, care a avut contractate 2 serii (11-16.07.2017 şi 31.07-07.08.2017), şi Centrul de vacanţa din localitatea Poieni Strambu, care are contractate 6 serii, in perioada 14.07-03.09.2017.
Centrul de vacanţa din localitatea Chevereşu Mare are capacitatea autorizata de 45 de locuri/serie, in doua bungalouri si intr-un pavilion comun cu clubul centrului.
Zona administrativa - sala de mese, bucatarie si spaţii de depozitare este asigurata intr-o cladire separata, avand realizate circuitele necesare.
In urma controlului, s-a constatat ca sunt respectate prevederile legislative in vigoare, cu excepţia faptului ca nu este asigurat in intregime perimetrul de protecţie a taberei şi nu dispune de cabinet medical.

Centrul de vacanţa din localitatea Poieni Strambu dispune de o capacitate de cazare de 57 de locuri intr-o cladire si la mansarda celei de a doua.
La parter, sunt amenajate blocul alimentar, magazii, sala de mese, grupuri sanitare şi cabine de dus.
Spatiile de cazare sunt dotate cu paturi corespunzatoare varstei, in unele dormitoare fiind montate paturi suprapuse.
Pentru igiena individuala sunt amenajate cabine de dus asigurate cu apa calda de la boilere si rece din foraje proprii.

Controalele igienico-sanitare au fost efectuate in data de 22.06.2017 şi 27.06.2017 şi un recontrol in 24.07.2017, unde s-a urmarit verificarea instalaţiilor sanitare, spaţiilor frig, blocul alimentar, spaţii depozitare rufe murdare şi rufe curate, deşeuri, spaţii de cazare, cazarmament, spaţii de joaca, iluminat, ventilaţie, aproviozionarea cu apa potabila rece şi calda, dotarea cu materiale de curaţenie şi dezinfecţie.
In urma controlului, s-a constatat ca nu dispune de cabinet medical.

La recontrolul efectuat in 24.07.2017, s-a constatat ca se face monitorizarea calitatii apei potabile prin examene fizico-chimice si microbiologice pe perioada functionarii celor doua tabere.
In urma monitorizarii, a rezultat ca sursa de apa de la forajul de la Centrul de vacanţa Poieni Strambu este neconforma.
Au fost sancţionaţi conform OG. 2/2001 şi s-a recomandat ca pana la remedierea situaţiei sa fie folosita numai apa imbuteliata.
Prin adresa nr. 1544/24.08.2017, Direcţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Timiş a informat ca situaţia a fost remediata prin achiziţionarea de filtre şi montarea lor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.