Inca 6 comune si 8 sate din judetul Timis pot visa la apa si canalizare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.02.2014 12:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

14 localitaţi au intrat in luna februarie in aria de operare a societaţii Aquatim, in urma semnarii contractului de delegare a gestiunii serviciilor de apa si canalizare intre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timiş şi compania de apa.

Acestea sunt comunele Boldur, Gavojdia, Livezile, Jebel, Belint, Otelec şi satele Jabar, Ohaba-Forgaci, Sinersig, Lugojel, Jena, Dolat, Chizatau şi Gruni.
Pentru localitaţile din mediul rural nu este uşor sa indeplineasca cerinţele legale pentru gestionarea infrastructurii de apa si canalizare şi, de aceea, delegarea serviciilor catre un operator cu o capacitate recunoscuta de prestare a serviciilor este avantajoasa.

In alta ordine de idei, operarea la nivel regional este o condiţie de obţinere a finanţarilor din fonduri europene pentru sustinerea investitiilor de anvergura in infrastructura de apa si de canalizare din judet.
Aquatim are in derulare in prezent investiţii in valoare de 119 milioane de Euro, finanţate din Programul Operaţional Sectorial Mediu prin care se vor construi, in judeţul Timiş, şapte staţii de epurare a apei uzate, trei staţii de tratare şi 300 km de conducte noi de apa şi canalizare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.