Inca doua saloane moderne la Maternitatea Bega

Scris de Titus Balan | Publicat in 17.06.2013 19:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Clinica Bega a avut de-a lungul timpului numeroase premiere medicale.
Ar fi de amintit doar primele tratamente de fertilizare in-vitro de acum multi ani in urma si tot ar fi suficient de a pune clinica timisoreana pe un binemeritat loc fruntas.
Dar, din pacate, doar entuziasmul si calificarea inalta a medicilor nu sunt suficiente pentru un spital ce se doreste de referinta in cercetare si tratarea pacientelor.
Baza materiala este mult imbatranita si degradata.
De curând, la Maternitatea Bega inca doua saloane au fost modernizate.
Nu e vorba de orice fel de saloane, ci de cele de terapie intensiva.
Cazurile mai grave care au trecut prin sala de operatie au nevoie de refacere de una-trei zile la sectorul de terapie intensiva.
Tot ce e nevoie pentru a realiza o inalta calitate a actului medical a fost folosit aici, de la paturi speciale la monitoare si noile console de gaz.
Nu doar aparatura medicala este noua, ci chiar totul, incepand de la ferestre si usi, pana la circuitele electrice sau de apa, canalizare si tubulatura de gaze.
Vor fi instalate si cele doua aparate de aer conditionat pentru un confort total al bolnavelor si al personalului care munceste.
Efortul financiar de circa 100.000 de lei a fost suportat de Consiliul Judetean, sponsori, dar si din fondurile proprii ale spitalului.
Pentru un al treilea salon de ATI se cauta inca solutii de modernizare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.