Inca o medalie pentru Timisoara la Olimpiada Internationala de Informatica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.07.2014 17:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Olimpicii romani au cucerit patru medalii (o medalie de aur, doua de argint şi o medalie de bronz) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatica, organizata in Taipei (Taiwan), in perioada 13-20 iulie.
La ediţia 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Informatica au participat 303 concurenţi din 86 de state.
Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul Naţional C. D. Loga din Timişoara (laureat cu argint şi anul trecut) şi de Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica 'Tiberiu Popoviciu' din Cluj-Napoca.
Medalia de bronz a intrat in posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev in clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatica din Bucureşti.

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul Naţional 'Liviu Rebreanu', şi-a adaugat in palmares inca o medalie de aur, la fel ca la precedentele doua ediţii.

'Aş dori sa punctez o reuşita majora a Romaniei la aceasta competiţie: Rareş Buhai a devenit romanul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depaşind performanţa realizata anul trecut de Vlad Gavrila. In Hall of Fame-ul medaliilor obţinute la Olimpiada Internaţionala de Informatica, Rareş este depaşit de doar 5 concurenţi', a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic roman şi coordonatorul Comisiei de pregatire şi selecţie a lotului naţional de informatica pentru seniori.
Vlad Gavrila, actualmente student la Cambridge, a insoţit echipa Romaniei in calitate de deputy leader.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.