Inca o scrisoare pentru Victor Ponta de la un primar din judetul Timis!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.05.2015 19:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Zilele trecute, primarul Nicolae Robu ii scria prim-ministrului Romaniei, Victor Viorel Ponta, solicitandu-i sprijin financiar pentru construirea unui stadion modern la Timişoara.
Şi asta dupa ce luni intregi i-a tot transmis aceluiaşi prim-ministru sprijin financiar pentru proiectele importante ale Timişoarei.
Cum i-a raspuns Victor Viorel Ponta, se ştie şi mai ales se vede...
Nu s-a primit nimic nici cand au fost impreuna in USL şi au promis cot la cot in campania electorala.

Acum, avand in vedere ca problema transportului feroviar pe ruta Jimbolia - Timişoara nu s-a rezolvat şi datorita lipsei oricarei reacţii oficiale din partea instituţiilor statului, primarul oraşului Jimbolia, Darius Postelnicu, a adresat o scrisoare deschisa prim-ministrului Romaniei, Victor Viorel Ponta.

Jimbolia, 26 mai 2015, nr. 4123

In atenţia domnului Victor Viorel Ponta,
Prim-ministru al Romaniei

Scrisoare deschisa din partea conducerii Primariei oraşului Jimbolia

De mai bine de o luna transportul pe calea ferata intre oraşul Jimbolia şi Timişoara, operat de compania Regiotrans,  e intrerupt. Traseul a fost dat in folosinţa inca din anul 1847 şi intabulat ca proprietate a statului roman in anul 1920. Dupa aproape 160 de ani de existenţa, in care trenurile au continuat sa circule şi pe vreme de razboi, a doua cale ferata construita pe teritoriul actual al Romaniei ramane neutilizata. Istoria va marca aceasta drama survenita in timpul guvernarii dumneavoastra.
Daca odinioara Jimbolia era numita „Perla Banatului”, avand o istorie şi un profil socio-economic care i-au conferit un statut de unicitate in vestul Romaniei, in prezentul anului 2015, prin neimplicarea rapida a statului roman, oraşul  are enorm de suferit şi risca sa se izoleze.
Implicaţiile economice şi sociale pe care acest eveniment nefericit le induce in zona, pentru ca sunt afectaţi şi locuitorii din mai multe comune aflate pe aceasta ruta, sunt dintre cele mai nefaste: navetişti care incep sa-şi piarda locurile de munca, elevi şi studenţi care au dificultaţi in a ajunge la cursuri, persoane varstnice care nu pot ajunge la medicii specialişti… Insa, mai mult decat atat, din cauza specificului acestei zone, amplasata in vecinatate cu Serbia şi  Ungaria, fiind vizitata şi de cetaţeni din alte state europene şi chiar de pe alte continente, intreruperea circulaţiei trenurilor pe ruta Jimbolia – Timişoara afecteaza şi turismul regional şi, nu in mai mica masura, imaginea Romaniei.
Primaria Jimbolia a intervenit rapid cu soluţii ce i-au stat la indemana, punand la dispoziţie pentru o perioada limitata microbuzele proprii – in special pentru cadrele didactice şi medicii navetişti, a organizat o conferinţa de presa in Timişoara şi a facut demersuri pana cand o firma privata a preluat acest traseu cu autobuze, incepand cu data de 18 mai. Doar ca, in timp ce calea ferata zace nefolosita, calatorii cu autobuzele private sunt nevoiţi sa achite bilete de transport de aproape patru ori mai scumpe decat cele cu trenul. Daca cineva s-ar gasi sa invoce lipsa de rentabilitate a trenurilor pe aceasta ruta, ne vom grabi sa argumentam ca transportul feroviar este o necesitate sociala, aceste servicii ale statului catre populaţie se asigura in multe parţi ale lumii…
In prezent nu intrevedem soluţiile pentru reluarea traficului feroviar şi ce este mai rau in aceasta aşteptare e faptul ca niciuna din instituţiile la care ne-am adresat in scris şi telefonic, inca de pe 21 aprilie a.c. – Instituţia Prefectului-Judeţul Timiş, CFR,  Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Transporturilor nu ne-au transmis vreun raspuns. Or noi credem ca este firesc ca cetaţenii afectaţi de aceasta masura  sa fie informaţi asupra stadiului şi demersurilor care se intreprind pentru reluarea traficului feroviar.
In lipsa oricarei reacţii oficiale din partea instituţiilor statului, va solicitam implicarea personala, in regim de URGENTA, in rezolvarea acestei probleme fara precedent in istoria transportului feroviar local.

Cu consideraţie,

Primarul oraşului Jimbolia
Darius-Adrian POSTELNICU

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.