Inca O Scrisoare Pierduta la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.10.2014 19:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Naţionalul timişorean ofera in permanenţa spectatorilor subiecte care le cer sa faca propriile alegeri, in cunoştinţa de cauza.
Iata de ce, deloc intamplator, Teatrul Naţonal din Timişoara a programat reprezentaţia spectacolului O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale cu doua saptamani inainte de alegeri.
Spectacolul se joaca de trei ani cu sala plina, susţinut de actorii Claudia Ieremia, Colin Buzoianu, Ion Rizea, Doru Iosif, Bogdan Spiridon, Victor Manovici, Catalin Ursu, Adrian JIvan, Valentin Ivanciuc şi Ionuţ Pirvulescu.
Povestea e  simpla. O cunoaştem cu toţii şi, iata, inca o traim cu toţii: campanie electorala, multa galagie, fapte puţine, alianţe mai vechi şi mai noi, prietenii de conjunctura (politica).
Pare ca ce vedem la televizor - de la emisiuni politice la can-canuri - şi textul lui Caragiale nu difera decat in interpretare, iar aici cel  care caştiga este Spectacolul.
In rest, nici macar nu mai apucam sa ne gandim ca, de la una la alta, trebuie sa tarversam timpul.
O scrisoare pierduta, capodopera lui Caragiale, poate fi (re)vazuta joi, pe 16 otombrie, pe scena mare a Naţionalului timişorean.
Flamboaiantul spectacol semnat de Ada Lupu spune, mult mai bine şi cu mult mai mult umor, fix aceeaşi poveste care se intampla din patru in cinci ani, la noi: alegeri şi  aleşi care se vor din nou aleşi, cu orice preţ.

Foto: Adrian Piclişan / TNTm

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.