Inca un eveniment al scolii de microchirurgie din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.10.2012 11:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Werner Spingler, fondatorul companiei S&T AG, în Elvetia, firma care în anii ’70 a creat primele instrumente microchirurgicale, se va afla la Timisoara, pentru a decerna Bursa de Training in Microchirurgie Werner Spingler, castigatorul fiind dr. Lorenz Larcher, Salzburg, Austria.
Miercuri, 17 octombrie 2012, de la ora 19, va avea loc ceremonia de decernare a bursei, la Galeriile Calpe (Corpul D-Theresia, Bastion) din Timisoara.
In perioada 17-20 Octombrie Centrul Pius Branzeu gazduieste a 31-a editie a Seminarului Practic International de Microchirurgie a Vaselor si Nervilor, organizat de catre Societatea Romana de Microchirurgie Reconstructiva (SRMR), in parteneriat cu compania S&T AG, Elvetia.
Acest seminar este unul dintre cele mai apreciate programe europene de training in microchirurgie, fiind acreditat de Societatea Mondiala de Microchirurgie Reconstructiva si de Comisia Europeana de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Estetica.
In cadrul cursului cu numarul 31 vor lua parte 18 medici rezidenti din Romania, Polonia, Italia si Israel.
Cu ocazia acestui curs, SRMR impreuna cu compania S&T AG premiaza talentul si dedicatia unui medic rezident pentru microchirurgie. Bursa de Training in Microchirurgie Werner Spingler in valoare de 1000 euro, este oferita o data pe an, castigatorul fiind dr. Lorenz Larcher, Salzburg, Austria, ales in urma unui proces de evaluare.
Vor fi prezenti la decernarea bursei Werner Spingler, fondatorul companiei S&T, Markus Spingler, actual CEO al companiei S&T, Prof. Univ. Dr. Mihai Ionac - Coordonatorul Programului de Training in Microchirurgia Reconstructiva, Conf. Univ. Dr. Lucian P. Jiga - Presedintele SRMR.
Fiecare seminar beneficiaza de expertiza unor lectori internationali invitati. Cu ocazia acestui curs, lectorii prezenti la Timisoara sunt Dr. Luigino Santecchia (Roma, Italia) si Dr. Bartosz Mankowski (Poznan, Polonia).
Cei doi chirurgi plasticieni s-au initiat in microchirurgie la Timisoara. Odata intorsi acasa au infiintat fiecare cate un compartiment de microchirurgie reconstructiva, pe care acum il conduc si unde aplica cu succes microchirurgia clinica, pentru a reconstrui defecte cauzate de indepartarea cancerului, a cicatricilor postarsura sau a defectelor congenitale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.