Inca un MAFIOT din SISTEMUL de SANATATE trimis in judecata. Si SEF la CAS TIMIS, si PRIVATIZAT pe numele altor persoane!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.11.2017 18:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului CAREBA CALIN - CRISTIAN, funcţionar public care a deţinut succesiv funcţii de control şi conducere in cadrul Direcţiei de Sanatate Publica Timiş, Casei de Asigurari de Sanatate Timiş, Casei Naţionale de Sanatate, Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (Vest) Timiş, pentru savarşirea infracţiunilor de:
- efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau insarcinarea pe care o indeplineşte o persoana, in scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
- conflict de interese in forma continuata (cincisprezece acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au reţinut ca, in perioada 2007 – 2014, inculpatul Careba Calin – Cristian, funcţionar public, a deţinut succesiv funcţii de control şi conducere printre altele şi in cadrul Direcţiei de Sanatate Publica Timiş, Casei de Asigurari de Sanatate Timiş, Casei Naţionale de Sanatate şi Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (Vest) Timiş.
In aceasta perioada, in scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, inculpatul a infiinţat doua societaţi comerciale pe numele altor persoane, prin intermediul carora a efectuat un numar de 4.101 de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, in valoare totala de 9.991.946 de lei, incompatibile cu calitatea sa de funcţionar public şi cu funcţiile publice deţinute in cadrul instituţiilor amintite mai sus.
Aceste operaţiuni au constat in prestari de servicii de consultanţa medicala, servicii de intreţinere şi reparaţii calculatoare, imprimante şi telefonie, precum şi furnizarea de echipamente informatice, imprimante, consumabile imprimante, produse de birotica şi papetarie catre firme private, dar mai ales catre instituţii publice.
Pentru a derula operaţiunile financiare, in unele cazuri, inculpatul s-a folosit şi de informaţii dobandite in virtutea funcţiilor, atribuţiilor şi insarcinarilor deţinute.
Acţionand in aceasta maniera, inculpatul Careba Calin – Cristian a obţinut pentru sine bani proveniţi din incasarile şi dividendele societaţilor in cauza (profitul obţinut de cele doua societaţi – 546.542 de lei), cat şi alte foloase similare, respectiv utilizarea in scop personal şi exclusiv de catre inculpat şi soţia acestuia a unor autoturisme achiziţionate in sistem de leasing financiar, precum şi decontarea cheltuielilor aferente acestora.
In perioada 26 februarie 2010 – 18 iulie 2012, inculpatul Careba Calin – Cristian, in exercitarea atribuţiilor de serviciu ce ii reveneau in calitate de preşedinte, director-general şi ordonator de credite al Casei de Asigurari de Sanatate Timiş, a obţinut prin intermediul celor doua societaţi comerciale sume in valoare totala de 42.844,76 de lei, dupa ce el insuşi a aprobat achiziţii de produse şi servicii de la cele doua firme, dar şi plata acestora.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş, cu propunere de a se menţine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.