INCENDIU PUTERNIC. 100 de PERSOANE EVACUATE dintr-un BLOC de 9 ETAJE din VESTUL TARII

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.05.2017 17:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Joi, 4 mai, in jurul orei 11, un apel la 112 anunţa un incendiu intr-un bloc de 9 etaje situat in Petrila, pe strada 8 Martie.

La sosirea efectivelor de pompieri, alcatuite din 4 echipaje de stingere şi 3 de prim ajutor, incendiul care genera o cantitate mare de fum se manifesta pe casa scarilor la 3 etaje.
Principala preocupare a pompierilor a fost salvarea oamenilor, aceştia reuşind sa scoata din bloc 32 de adulţi şi 14 copii.
Alte 58 de persoane s-au autoevacuat din blocul de locuinţe.
In urma intoxicarii cu produşi rezultaţi in urma procesului de ardere 10 adulţi şi un copil au fost transportaţi cu ambulanţele la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Petroşani.

Incendiul s-a manifestat cu violenţa la magazii improvizate din lemn şi carton amplasate pe casa scarilor in care erau depozitate materiale uşor inflamabile cum ar fi obiecte textile sau mase plastice.
Pompierii au reuşit izolarea incendiului doar la aceste amenajari improvizate, toate apartamentele fiind protejate şi au lichidat incendiul dupa aproximativ o ora.

Acţiunea celor 24 de pompieri implicaţi in operaţiunile de stingere a fost susţinuta şi de 8 jandarmi şi 15 poliţişti care au asigurarat masurilor de ordine publica pe timpul desfaşurarii intervenţiei.
Cauza probabila de producere a incendiului va fi stabilita in urma unei anchete.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.