Incepe INVAZIA? 60 de MIGRANTI prinsi la frontiera Romaniei...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.01.2016 11:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In urma verificarilor efectuate asupra grupului de migranti care a fost depistat de politistii de frontiera, in apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit ca cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, 5 din Somalia, 1 din Iran si 1 din Sudan.
Persoanele in cauza au declarat ca au plecat din tarile de origine, traversand Turcia, Grecia, Macedonia si Serbia, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen, pentru a-si gasi de lucru.
Pe durata cercetarilor, cele 60 de persoane au beneficiat de hrana, apa si ceaiuri calde, oferite de politistii de frontiera timiseni.
In  cauza, s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera au fost sprjiniti de lucratori din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara si din cadrul Serviciului Roman de Informatii Timis.
Politistii de frontiera le-au intocmit celor 60 de barbati documentele de readmisie si i-au predat Serviciului pentru Imigrari Timis pentru finalizarea procedurilor specifice.
Migrantii au fost transferati in custodia Serviciului pentru Imigrari Timis fiind cazati la Centrul de cazare „Horia” din Arad al Inspectoratului General pentru Imigrari.

###

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga – I.T.P.F. Timisoara au depistat 60 de migranti care intentionau  sa  intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde.

In data de 16.01.2016, in jurul orei 01.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii.
Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei pe directia localitatii Comlosu Mic.
Grupul de persoane a fost preluat si transportat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, in vederea cercetarilor.
Din  primele verificari s-a stabilit ca sunt 60 de persoane  de sex masculin, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani.
Acestia au declarat ca sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia si Maroc.  
 Au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.
Dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat a fost intarit conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.