Incompatibilitate si conflict de interese de natura penala la Spitalul Judetean

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.09.2014 12:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in cazul a 29 fosti sau actuali manageri de spital, sefi de sectie/ serviciu si fosti sau actuali directori medicali din mai multe judete ale tarii, pentru care au fost incheiate un numar de 38 rapoarte de evaluare, incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor si al conflictelor de interese de natura administrativa si penala.
Astfel, s-a constatat starea de incompatibilitate in cazul a 22 persoane (12 manageri de spital, un fost manager de spital, 8 sefi de sectie si un fost director medical), incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre 14 persoane (2 manageri de spital, 11 sefi de sectie si un director medical), precum şi incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa de catre 2 persoane (un manager de spital si un director medical).

Pe lista nominala a celor 29 fosti sau actuali manageri de spital, sefi de sectie/ serviciu si fosti sau actuali directori medicali in cazul carora Agentia a constatat existenta starii de incompatibilitate, precum si a conflictului de interese denatura administrativa si penala se afla şi PLEŞ HORIA, Sef Sectie — Sectia Clinica Neurochirurgie — Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.

Pleş Horia se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 01 martie 2011, intrucat, simultan cu functia de Sef al Sectiei Clinice de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara exercita si functia de administrator al mai multor societati comerciale si al unei societati civile medicale, incalcand, astfel, dispozitiile art. 184, alin. 12 din Legea nr. 95/ 2006 raportate la dispozitiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/ 2006.

De asemenea, intrucat societatea civila medicala in cadrul careia atat persoana evaluata, cat si sotia acestuia detin calitatea de asociat, a stabilit relatii comerciale cu Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, in cadrul caruia persoana evaluata detine functia de sef de sectie, PLES HORIA a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese prevazuta de dispozitiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.