INCREDIBIL. Inca o ZEBRA a MURIT la GRADINA ZOOLOGICA din TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.09.2016 15:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In cursul zilei de vineri, 16 septembrie 2016, in jurul orelor 12.30, la  Gradina Zoologica a municipiului Timisoara s-a inregistrat un eveniment regretabil, ingrijitorii constatand  moartea in interiorul padocului a unui exemplar de zebra (Equus zebra), donat in luna august a.c. de catre Societatea Comerciala „CONTINENTAL Automotive Products” S.R.L. Timisoara.
Acest eveniment este cu atat mai grav, informeaza Primaria Timişoara, in conditiile in care moartea animalului a survenit subit, iar in cursul diminetii starea de sanatate a zebrelor a fost una buna, fara niciun element care sa conduca ingrijitorii ori medicul veterinar la suspiciuni ori indicii privitoare la o eventuala alterare a starii de sanatate a animalului.
 
Astfel, in cursul aceleasi zile, s-au luat masurile corespunzatoare de izolare si transport a animalului la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, in vederea realizarii necropsiei si a  unui set de analize complet in laboratoarelor universitare (inclusiv analize toxicologice), care sa releve diagnosticul si sa evidentieze cauza producerii decesului animalului.
De asemenea, s-a contactat si Directia Sanitar – Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis, in vederea informarii asupra incidentului si prelevarii de probe si de catre aceasta institutie de specialitate, pentru realizarea in paralel de analize de laborator de specialitate asupra probelor recoltate, prin laboratoarele de specialitate ale D.S.V.S.A.

Dupa cum se ştie, in octombrie 2013, la Gradina Zoologica din Timisoara a fost adusa o zebra, un mascul in varsta de un an, din specia Equus quagga chapmani, de la Gradina Zoologica din Liberec.
La scrut timp, dupa ce Keimoes a fost prezentat jurnalistilor şi eliberat din spatiul inchis in care a fost adapostit atunci cand a ajuns la Timisoara, zebra nu a mai putut fi salvata, dupa ce a sarit in helesteul din Gradina Zoologica.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.