Incredibil! Zebra de la Gradina Zoologica a murit!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.10.2013 13:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Dupa cum s-a anunţat ieri, 11 octombrie 2013, la Gradina Zoologica din Timişoara a fost adusa o zebra, un mascul in varsta de un an, din specia Equus quagga chapmani, de la Gradina Zoologica din Liberec.
In cursul zilei de vineri, Keimoes a fost prezentat jurnaliştilor, fiind eliberat din spaţiul inchis in care a fost adapostit atunci cand a ajuns la Timişoara.
Printr-un comunicat de presa, Primaria din Timişoara informeaza, insa publicul ca zebra nu a mai putut fi salvata, dupa ce a sarit in heleşteul din Gradina Zoologica:
”Animalul a avut un comportament agresiv pentru mai mult timp, alergand confuz in tarcul amenajat din care a reusit sa se si elibereze. Angajatii Gradinii Zoologice nu au reusit sa il tranchilizeze, iar dupa ce animalul speriat a lovit mai multe garduri de protectie, a revenit in tarc. Dupa cateva ore, timp in care animalul a fost foarte nelinistit, a evadat din nou din habitat, sarind in helesteu. Directorul Directiei de Mediu din Primaria Timisoara, Adrian Bere, si medicul veterinar al Gradinii Zoologice, Mihai Afrenie, au sarit in apa pentru a salva animalul, dar, din pacate, nu au reusit. In urma acestei interventii asupra animalului violent, directorul Adrian Bere a fost ranit si transportat la spital pentru investigatii. In cursul serii de vineri, a fost externat, dar este in continuare sub observatie medicala”.
Este surprinzator şi chiar ciudat, mai ales ca heleşteul nu este foarte adanc.
Pe de alta parte, este clar ca nimeni din Gradina Zoologica habar n-are cum trebuie sa se comporte cu un mascul de doar un an de zebra.
Şi, aşa cum reiese şi din comunicat, angajaţii de la Gradina Zoologica au incercat sa o tranchilizeze, dar n-au reuşit.
Aşadar, n-au reuşit sa o tranchilizeze, dar au reuşit sa o omoare...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.