Infestare masiva in Timisoara cu paduchi lanosi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.03.2013 15:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Conform ultimei monitorizări fitosanitare efectuată în perioada 11 - 20 februarie 2013, în parcurile si aliniamentele stradale din municipiul Timisoara s-a constatat o infestare medie spre masivă cu păduche lânos pe ramurile de dud ornamental, pin şi măr ornamental, păduche ţestos la tei, liliac şi hibiscus, arsuri bacteriene la pin şi gard viu.
Toţi agenţii patogeni bacterieni, micotici sau insectele defoliatoare pot cauza pierderi importante ale vegetaţiei existente şi pot duce până la uscarea completă a arborilor şi arbuştilor ornamentali rezultând un aspect inestetic pentru zonele efectate.
Pentru evitarea unor aspecte neplăcute cadrului natural al municipiului, Primăria Municipiului Timişoara va efectua în perioada următoare tratamente fitosanitare în zonele monitorizate.
Aplicarea de tratamente în perioada de iarnă - primavara se efectuează în aşa zisele „ferestre calde”, adică în perioadele sau zilele în care riscul de îngheţ este minim, iar temperatura este de peste 50C.
Tratamentele se vor aplica ciclic, în prima etapă pentru combaterea fungilor, apoi în a doua etapă pentru combaterea insectelor şi acarienilor, şi în a treia etapă pentru combaterea apariţiei făinării sau a ruginii la plante.
Substanţele folosite şi schema de combatere integrată urmăreşte reducerea rezervei biologice a microorganismelor patogene şi de dăunători.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.