INFRACTORII cu CATUSE, replici de ARME, insigne inscriptionate POLITIA, cagule, aparate electrosoc!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.06.2017 18:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism- Structura Centrala au dispus, la data de 27.06.2017, retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor:

    1.IOVA PAUL zis „Ion Petrisor”, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, santaj, talharie calificata, instigare la inselaciune, instigare la marturie mincinoasa, instigare la furt calificat si inselaciune.

    2.IOVA AUREL zis „Ghinita”, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, santaj in forma continuata, talharie calificata, inselaciune, contrabanda in forma asimilata.

    3.DUMITRESCU CRISTIAN-MARIUS zis „Buze”, cercetat pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, si santaj in forma continuata.

    4.FILIPESCU ALEXANDRU IONUT zis „Nee”, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la santaj, talharie calificata si uzurpare de calitati oficiale.

    5.BALCAN MARIAN zis „Marian Grasul”, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, talharie calificata, inselaciune si complicitate la furt calificat.

    6.IOVA FANEL zis „Gigi”, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la inselaciune.

    7.COZIANU GRAFI LUCIAN, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

    8.COZIANU RICHARDO, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la inselaciune.

    9.IOVA GABRIELA, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la inselaciune.

    10.IOVA SAMIR, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si furt calificat.

    11. UDILA GHEORGHE zis Dita,  pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

    De asemenea, procurorii DIICOT- Structura Centrala au dispus fata de inculpatii  SERBAN SORINA ARIANA, TANASE CRISTIAN, SERBAN IONEL, DONA AMALIA CLAUDIA si STANCU MIHAI masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat.

    In cauza exista suspiciunea rezonabila ca inculpatii Iova Paul zis Ion Petrisor, Iova Aurel zis Ghinita si Dumitrescu Marius Cristian zis Buze au constituit un grup criminal organizat, initial in scopul comiterii infractiunii de santaj, grup in cadrul caruia au fost atrasi ulterior si inculpatii Filipescu Alexandru Ionut zis Nee, Balcan Marian zis Marian Grasul, Iova Fanel zis Gigi, Iova Samir, Iova Gabriela, Cozianu Grafi Lucian si Cozianu Richardo, fiecare participand, in functie de calitatile si specilizarea detinuta, la comiterea unei game variate de infractiuni, majoritar contra patrimoniului, planificate riguros de catre inculpatul Iova Paul, ale carui sarcini erau respectate cu strictete de catre „locotenentii sai”.

    In aceasta maniera, membrii gruparii au comis o paleta larga de infractiuni, recurgand, de fiecare data, la o cunoastere temeinica atat a viitoarelor victime, cat si a “scenei” faptei, prin actiuni concertate de documentare, desfasurate cu o logistica ce includea mijloace de supraveghere tehnica si alte echipamente aflate, in mod curent, in dotarea trupelor speciale de interventie (catuse, replici ale unor arme, insigne inscriptionate “Politia”, cagule, aparate electrosoc). O parte a infractiunilor retinute in sarcina inculpatilor au fost comise prin acte de violenta fizica si psihica exercitate impotriva unor persoane incapabile sa reclame aceste agresiuni intrucit, fiind implicate la randul lor in activitati ilicite, nu indrazneau sa solicite protectia organelor judiciare, aspect speculat de inculpati.

    In baza unei minutioase organizari in plan logistic, detinand un veritabil arsenal de bunuri aflate in mod uzual in dotarea organelor de ancheta, maestri in arta disimularii si buni cunoscatori ai unor metode si tehnici de interventie specifice politiei, inculpatii nu au ezitat sa-si decline, in mod fals, astfel de calitati oficiale, aplicand traditionala metoda “Maradona” pentru a-si procura, ilicit, foloase de natura pecuniara. In acelasi timp, membrii gruparii au dovedit  o buna cunoastere a psihologiei umane, relevata la un nivel maxim in cazul comiterii infractiunilor de inselaciune prin  metoda “smenului”, cand mijloacele utilizate pentru distragerea atentiei victimei denota extraordinara coeziune psihica a faptuitorilor, ale caror roluri se completeaza perfect, intr-un scenariu insidios, elaborat si exersat in timp, subsumat obtinerii unor foloase materiale.

    Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate in cauza  au fost gasite si ridicate 16.391 bancnote de 500 euro, 100 euro si 50 de euro, avand pe o parte inscriptionate reclama, a caror valoare totala insumata este de 2.785.550 euro.

    - 43 hartii de forma unor bancnote de 500 euro, a caror valoare totala insumata este in suma de 21.500 euro.

    - 9536 bancnote de 100 lei si 50 lei, avand pe o parte inscriptionate reclama, a caror valoare totala insumata este de 949.800 lei.

    - sumele de  16.300 euro, 900 lire sterline, 500 dolari ,3.200 lei,  1 lampa cu lumina ultraviolet, 3 bucati girofar cu lumina de culoare albastra, 1 sirena auto, 2 seturi placuţe de inmatriculare auto, 3 cagule, elemente echipament tactic protectie si interventie (veste multifunctionale, bluzon, pantaloni, genunchiere, tibiere, manusi tactice fara degete), 1pereche catuşe, un portofel de culoare neagra  in interior avand un inscris tip legitimaţie cu inscripţia POLIŢIA ANTIDROG  emisa la data de 12.09.2000, cu o ştampila ilizibila, fara foto,3 tocuri pistol, o arma din material plastic cu inscripţia COMBAT ZONE, model 4RIS impreuna cu un incarcator de culoare neagra, un pistol model SIGSAUER model P226 seria 29072889, avand aferent un incarcator gol, un pistol de culoare neagra, fara ţeava, fara incarcator, fara serie, fabricat in Taiwan, 1 arma de vanatoare cu alice marca Benelli şi 63 cartuse cal. 12 deţinuta legal predata serviciului Arme din cadrul I.P.J. Timiş, un aparat de tip electroşoc, avand inscripţionata seria TW809POLICE şi o husa de culoare neagra,1 box metallic,36 instrumente folosite la spargerea locuintelor.

    In vederea recuperarii prejudiciului cauzat a fost instituita masura sechestrului asigurator asupra a 4 autoturisme aparţinand inculpaţilor.
    In cursul zilei de astazi inculpatii au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva penru o perioada de 30 de zile.
    Faţa de inculpatul Udila Gheorghe, procurorii DIICOT- Structura Centrala au dispus masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.