Infrigement la Prefectura

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.01.2012 09:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Timişoara, în colaborare cu Instituţia Prefectului din Judeţul Timiş organizează marţi, 17 ianuarie 2012, de la ora 10, în Sala de Videoconferinţe a Instituţiei Prefectului, o nouă întâlnireîn cadrul campaniei de informare/conştientizare în vederea punerii în aplicare a Programului Integrat de Gestionare a Calităţii Aerului la nivelul judeţului Timiş, pentru obţinerea unei susţineri reale şi durabile din partea tuturor instituţiilor responsabile.
La acest eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Municipiului Timişoara, conducătorii instituţiilor deconcentrate din judeţul Timiş cu atribuţii în domeniu, respectiv Inspectoratul de Poliţie al judeţului Timiş - Serviciul Poliţiei Rutiere Timiş, Autoritatea de Sănătate Publică Timiş, Registrul Auto Român, Inspectoratul de Stat în Construcţii Timiş, GNM – Comisariatul Judeţean Timiş, ARPM Timişoara, ai primăriilor comunelor Dumbrăviţa, Sânandrei, Ghiroda, Moşniţa Nouă, Giroc, Sânmihaiu Român, Săcălaz, Becicherecu Mic, Remetea Mare, Şag.
După cum se ştie, Comisia Europeană a iniţiat procedura de infrigement, prin transmiterea avizului motivat (ultima etapa inainte de declansarea procedurii de infrigement) în urma constatării depăşirii valorilor limită la PM10 (pulberi în suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni) ca urmare a nerespectarii obligaţiilor care îi revin României în temeiul Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa, transpusă prin Legea nr. 104/2011 (M. Of. nr. 452/2011).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.