Inscrie-te la IT Fest 2013!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.02.2013 12:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În acest an, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara – OSUT demarează, în perioada 6-10 martie, a 7-a ediţie a proiectului IT Fest.
Tinerii pasionaţi de tehnologie şi de domeniul IT, au acum ocazia să se înscrie la activităţile proiectului în perioada 5 februarie – 6 martie, pe site-ul evenimentului www.itfest.ro.
Proiectul IT Fest s-a născut din nevoia tinerilor de a crea prin intermediul unor metode ce se aliniază tendinţelor viitorului. Tinerii resimt nevoia de a se adapta continuu la schimbările din domeniul ştiinţei, de a ţine pasul cu noutăţile la nivel global, precum şi nevoia de a integra cunoştiinţele din domeniul IT într-o experienţă profesională. Proiectul este conceput să promoveze educaţia non-formală ca un mod de a complete cunoştinţele dobândite de studenţi în domeniul IT în timpul facultăţii, în vederea creşterii angajabilităţii acestora.
Scopul principal al proiectului este crearea unui spaţiu non-formal de învăţare, colaborare şi perfecţionare în domeniul informatic, în rândul tinerilor din România.
Pentru realizarea acestui scop, ITFest îşi propune să stabilească legături de colaborare între tinerii cu abilităţi informatice, companiile şi profesioniştii în domeniu.
Ediţia din anul acesta, oferă pasionaţilor de IT posibiliatea de a participa la workshop-uri şi conferinţe cu teme ca Antreprenoriat Online, Introducere în Windows 8, Mobile Development (care include Android, Windows Phone şi iOS), concursuri home-made, pentru care participanţii trebuie să-şi înscrie proiectul  pentru una din secţiunile Programming, Design, Aplicaţii mobile, Jocuri, Hardware, concursuri interactive (în care participanţii vor primi tema pe loc, de la una din companiile participante) şi LAN Party, etapa evenimentului în care participanţii pot interacţiona şi în spaţiul virtual prin unele din jocurile lor preferate, DOTA 2, LOL, FIFA 13, câştigătorii fiind premiaţi.
Participanţii se vor înscrie online pe site-ul ITFest. Pentru workshop-urile din cadrul proiectului înscrierile se fac până în 4 martie, pentru LAN Party până în 6 martie, iar înscrierea pentru participanţii la concursul de proiecte până în 24 februarie. Pentru acest concurs de proiecte, înscrierile se pot face  individual sau într-o echipă de maxim cinci persoane, iar proiectele vor fi selecţionate de un juriu specializat, participanţii urmând să primească o invitaţie oficială de participare în cadrul proiectului.
La toate activităţile din cadrul IT Fest 2013, accesul participanţilor este gratuit.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.