INSELACIUNE la DRUMUL MARE. Un BARBAT si o FEMEIE au pacalit un BATRAN de 89 ani cu 4000 lei!... Cine-i recunoaste?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.11.2017 17:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Un batran de 89 de ani a dat crezare, vineri, 17 noiembrie, unor persoane necunoscute care i-au spus ca fiului lor, internat in spital, ii va fi amputat piciorul daca nu vor plati o suma de bani.

Metodele folosite de escroci pentru a-şi duce la indeplinire activitatea infracţionala sunt diverse.

Un batran in varsta de 89 de ani, a depus o plangere la Poliţie prin care reclama faptul ca in aceeaşi zi, in jurul orei 11.00, in timp ce se afla in Piaţa Reşiţa Sud, a fost abordat de o femeie şi un barbat.
Aceştia i-au spus ca nu sunt din oraş, dar au nevoie de un imprumut in bani pentru ca fiul lor se afla internat in spital, ca urmare a unui accident rutier şi ii va fi amputat piciorul daca nu vor plati intervenţia chirurgicala.

Batranul a fost de acord sa ii ajute, invitandu-i pe cei doi escroci la domiciliul sau pentru a le da bani.
Ajunşi in locuinţa, batranul le-a inmanat 4.000 de lei.
Pentru imprumut, cei doi i-au oferit batranului drept garanţie o geanta din faş, tip diplomat, inchisa cu lacat, in care s-ar afla valori, pe care acesta sa o pastreze pana la restituirea banilor.

Ulterior, batranul a realizat ca a fost inşelat.

Din descrierea facuta de victima, femeia ar avea 35-45 de ani, inalţime 1.80-1.85 cm, slaba, par şaten, ten deschis iar barbatul ar avea 40-45 de ani, 1.70-1.75 cm inalţime, gras, par şaten şi tenul deschis.

Oricine poate oferi informaţii legate de acest caz este rugat sa sune la 112 sau sa anunţe cea mai apropiata unitate de poliţie.

Pentru a nu deveni victime ale unor escroci, poliţiştii va recomanda:
#Nu daţi şi nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute;
#In caz de accident, nu exista noţiunea de plata a unor despagubiri, decat ca urmare a unei hotarari judecatoreşti in acest sens sau prin societaţile de asigurari; orice alte variante sunt excluse, iar daca sunt puse in practica ele nu sunt legale;
#Daca sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, articolele de imbracaminte pe care le poarta, eventual marca şi numarul de inmatriculare al autoturismului cu care se deplaseaza;
#Sesizaţi cea mai apropiata unitate de poliţie sau apelaţi numarul unic de urgenţa 112, ori de cate ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul ca aţi putea fi urmatoarea victima a unei infracţiuni de inşelaciune.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.